Netikėti svečiai patyrė šlovės skonį

Rokiškio rajono Jūžintų kaime – sujudimas. Gatvėje, parduotuvėje, mokykloje – visur tik ir kalbama apie pastarosiomis dienomis ramų provincijos gyvenimą sudrebinusius netikėtus svečius.

Vakar ir užvakar Jūžintuose šurmuliavo neįprasta kompanija – LNK televizijos realybės šou „Kelias į žvaigždes” dalyviai ir kūrybinė grupė.

Laidos kūrėjų sumanymas buvo apsilankyti vieno populiariausių jo dalyvių – 19 metų Andriaus Rimiškio tėvų namuose ir surengti koncertą jo gimtojo miestelio vidurinėje mokykloje.

„Čia tai bent! Geresnės kalėdinės dovanos negalėtum nė sapne susapnuoti”, – džiaugsmo neslėpė po netikėtumo dar neatsigavę ir jauni, ir garbingo amžiaus Jūžintų kaimo gyventojai.

Realybės šou „Kelias į žvai-gždes” dalyviai Donata, Raminta, Mino, Vudis, Andrius ir 7 asmenų kūrybinė grupė į Jūžintus sekmadienį atvyko dviem mikroautobusais.

Dvylikos svečių būrį Ritos ir Vido Rimiškių namo kieme kaipmat apspito bent keliasdešimt kaimo gyventojų. Jiems knietėjo pamatyti „gyvus” populiarios laidos dalyvius.

Andrius pirmiausia pateko į savo šeimos glėbį. Sūnų apkabinusi motina negalėjo sulaikyti džiaugsmo ašarų, susijaudino ir tėvas. Tik mažoji sesutė – 8 metų Raminta nematė reikalo graudintis.

Nuo mergaitės veido nedingo šypsena, jai knietėjo kuo greičiau svečius įsitempti į namus ir su visais artimiau susipažinti.

Tačiau sutikimo ceremonija kiek užtruko. Žvaigždūnus apspitę vaikai jiems teikė gėles, prašėsi kartu nusifotografuoti.

Kaimynės Andriui teikė dovanas. Moteriškės prisipažino žiūrinčios kiekvieną realybės šou „Kelias į žvaigždes” laidą. Tačiau jos labai nusistebėjo, kad Donata ir Raminta realybėje yra labai smulkaus kūno sudėjimo.

„Per televizorių tikrai atrodot daug stambesnės. Ar mums padainuosite? O kur Valinskas?” – vienas per kitą klausimus bėrė į Rimiškių kiemą sugužėję žmonės.

Susijaudinusi R.Rimiškienė atsiprašinėjo susirinkusiųjų, kad negali visų pakviesti prie vaišių stalo.

Andrius motinai pritarė, kad tiek žmonių jų namuose tikrai netilps.

Pateikti sąskaitą atsisakė

Nusifotografavę su miestelio vaikais, Andriaus kaimynais realybės šou „Kelias į žvaigždes” dalyviai, kūrybinės grupės nariai buvo pakviesti į Rimiškių namus, kur jų laukė vaišėmis nukrautas stalas.

„Žinojau, kad sūnaus draugai labai mėgsta žuvį, todėl pasistengiau, kad jos ant stalo nepritrūktų – su kaimynėmis ir prikepėme, ir prirūkėme. Pagaminau ir Andriaus per televiziją išreklamuotus maltos mėsos kepsnius su kiaušinių įdaru – „zrazus”. Tik baiminuosi, kad jie nebūtų prastesni nei sūnaus gaminti. Vakarui pamarinavome šašlykų”, – pasakojo R.Rimiškienė.

Paklausta, ar tokios vaišės – ne per didelis smūgis šeimos biudžetui, moteris tik numojo ranka.

Pasak jos, svarbu, kad tik svečiams viskas patiktų.

R.Rimiškienė prasitarė, kad realybės šou rengėjai liepė jai suskaičiuoti visas patirtas išlaidas ir pateikti jiems sąskaitą, tačiau moteris tai daryti atsisakė.

„Nesame turtuoliai, bet svečių vaišėms užsidirbame”, – tvirtino Rimiškiai.

42 metų šeimos galva dirba vairuotoju, o jo žmona – pradinių klasių mokytoja.

Žinia apie viešnagę pribloškė

Šeštadienį prie karštojo mikrofono sėdėjęs ir savo konkurentę Viliją nugalėjęs LNK realybės šou „Kelias į žvaigždes” dalyvis Jūžintų gyventojas Andrius išsižiojo iš nuostabos, kai žaidimo vedėjas Arūnas Valinskas visiems pranešė, kad sekmadienį šou dalyviai vyks pasisvečiuoti į Jūžintus.

Akivaizdžiai sutrikęs vaikinas kiek nusiramino tik po to, kai A.Valinskas pasakė, kad Andriaus tėvai apie tai jau žino ir svečius priimti savo namuose sutiko.

R.Rimiškienė „Panevėžio ryto” korespondentei prisipažino iš pradžių tokios netikėtos žinios taip pat buvusi priblokšta.

„Man trečiadienį paskambino kūrybinės grupės narys Laurynas Šeškus. Pradėjo kažką kalbėti apie svetingus jūžintiškius, o po to paklausė, ar negalėtų Andrius su draugais atvykti pas mus šeštadienį. Aš, žinoma, sutikau, nors galvoje ir šmėstelėjo mintis, ką gi jie pas mus žiemą veiks”, – pasakojo R.Rimiškienė.

Tik padėjusi telefono ragelį ir apie pokalbį pranešusi vyrui moteris suprato, koks rūpestis jos laukia. Tiesa, širdies gilumoje dar ruseno viltis, kad realybės šou „Kelias į žvaigždes” kūrybinė grupė tik pajuokavo.

„Šia naujiena nepatikėjo ir mano kolegos mokykloje. Jie man patarė skambinti į LNK ir pasitikslinti, ar į Jūžintus tikrai atvažiuos visi laidos dalyviai. Tačiau nei aš žinojau telefono numerio, nei beskambinau”, – juokėsi Andriaus mama.

Talkino ir kaimynai

Kad savaitgalį namuose tikrai bus daug svečių, Rimiškiams dar kartą patvirtino penktadienį paskambinę renginio organizatoriai.

Šeima pradėjo sukti galvą, kaip juos sutikti, kuo vaišinti, kur suguldyti.

„Kaimynės padėjo sutvarkyti namus, pagaminti vaišes, žadėjo netgi priimti keletą žmonių nakvynei į savo namus, jei pas mus pritrūktų vietos. Seniūnijos darbuotojai pasisiūlė sugalvoti jaunimui kokių nors pramogų. Mano telefonas netilo, visi siūlėsi padėti”, – „Panevėžio rytui” pasakojo netikėtos ir skubios ruošos nenuvarginta namų šeimininkė.

Verkė ir sūnui laimėjus

Ponia Rita susigraudino prisiminusi stebėtą šeštadienio finalą. Ji teigė nujautusi, kad Andriui teks sėsti šalia Vilijos prie karštojo mikrofono.

Motina beveik neabejojo, kad balsingesnė ir daugiau patirties turinti Vilija nugalės jos sūnų.

„Bet ir sužinojusi, kad laimėjo Andrius, vis tiek verkiau. Visi tie vaikai per šiuos tris mėnesius man tapo savais. Gailiuosi visų, kurie iškrito iš žaidimo. Džiaugiuosi, kad sekmadienį Vilija laimėjo jai suteiktą NML šansą ir sugrįžo į žaidimą”, – ašarų neslėpė R.Rimiškienė.

Greitai susigraudinanti, tačiau gerą humoro jausmą turinti moteris sakė prašysianti, kad rodant reportažą apie žvaigždūnų viešnagę Jūžintuose laidos vedėjas silpnesnių nervų žiūrovus perspėtų nesėsti prie ekrano.

„Kad nematytų upeliais srūvančių mano ašarų”, – paaiškino moteris.

Salė lūžo nuo žiūrovų

Pasistiprinę po kelionės ir išgyrę skanų Andriaus mamos naminį maistą sekmadienio vakare realybės šou „Kelias į žvaigždes” dalyviai iškeliavo į mišką.

Prie didžiulio laužo jie sulaukė Kalėdų Senelio, puošė kalėdinę eglutę miško žvėreliams, skanavo Rimiškių paruoštus šašlykus.

Sukrauti laužą padėjo seniūnijos darbuotojai.

Miške nebuvo tik Vudžio ir Mino. Jie išspruko į tuo metu vykusį NML filmavimą palaikyti Vilijos. Va bank kovą laimėjusią ir atgal į žaidimą sugrįžusią merginą draugai dar tą patį vakarą atvežė į Jūžintus.

Kompanija ilgokai pavakarojo namuose prie kalėdinės eglutės.

Kaip šeimininkai ir nuogąstavo, visi svečiai iš tiesų netilpo jų dviejų aukštų mūriniame name, tad kai kuriuos apnakvindinti teko kaimynystėje esančioje kaimo turizmo sodyboje.

Pirmadienį po pietų Jūžintų vidurinėje mokykloje žvaigždūnai surengė koncertą. Į jį sugužėjo ne tik jūžintiškiai, bet suvažiavo daug žmonių ir iš aplinkinių kaimų.

Prie salės durų budėjo du policininkai, jie reguliavo įeinančių žiūrovų srautus, kad neįvyktų grumtynių ar incidentų.

Paaukojo studijas

Vakar vakare padėkoję už šiltą priėmimą ir atsibučiavę su Andriaus namiškiais, realybės šou dalyviai išvažiavo atgal į Vilnių.

R.Rimiškienė ir jos vyras palinkėjo visiems sėkmės, nors aišku, kad 100 tūkstančių litų laimėtojas iš jų bus tik vienas.

Moteris ir jos sutuoktinis nenorėjo spėlioti, kas tuo laiminguoju taps. Jie taip pat dar nežino, kaip pasibaigus realybės šou pasikeis jų sūnaus gyvenimas.

Dėl keturis mėnesius trunkančio „Kelio į žvaigždes” Andrius pasiryžo atsisveikinti su tik šiemet pradėtomis studijomis Vilniaus muzikos kolegijoje.

„O ką veiks grįžęs, nežinau. Gal eis į kariuomenę?” – juokėsi motina.

Rita Zdanevičienė

„Panevėžio rytas”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.