Moksleiviai ir muzikos žvaigždės pristato premjerą – miuziklą pagal H.Ch.Andersono pasaką

Po beveik pusmečio kūrybos kančių ir repeticijų 30 vaikų iš A.Adamkienės remiamų kaimo mokyklų kartu su garsiais Lietuvos muzikantais Hokšila, Jurga Šeduikyte, Andre Zappa, Luku Pačkausku („Kastaneda”) ir Svaru (G&G Sindikatas”) pasirengė premjerai – miuziklui pagal Hanso Christiano Andersono pasaką. Gruodžio 5 dieną jauni talentai ir scenos žvaigždės leidžiasi į muzikinį turą, kurio metu premjerinis muzikos kūrinys bus pristatytas žiūrovams Kaune, Alytuje, Kėdainiuose, Panevėžyje, Radviliškyje, Klaipėdoje ir Vilniuje.

Muziką ir žodžius miuziklui pagal garsaus Danų pasakų kūrėjo Andersono kūrinį „Kiekvienam savo vieta” sukūrė patys moksleiviai. Miuziklą, kuris netrukus bus pristatytas žiūrovams, sudaro 12 muzikos kūrinių.

Pavasarį A.Adamkienės fondas pakvietė moksleivius iš 40 fondo globojamų mokyklų kurti muziką ir žodžius projektui „Dainuokime kartu 2005- miuziklas pagal H.Ch.Andersono pasaką”. Fondas sulaukė šimtų moksleivių laiškų ir net muzikinių įrašų. Fondas kartu su muzikos ekspertais atrinko 30 talentingiausių vaikų, kurių sukurtas melodijas aranžavo kompozitorius ir muzikos prodiuseris, apdovanotas „Bravo” statulėlė, Žeraldas Povilaitis.

„Labai džiaugiuosi, kad kaimo mokyklose radome tiek daug talentingų vaikų, kurie ne tik dainuoja, groja įvairiais instrumentais, bet ir kuria dainoms žodžius ir muziką”, – sako fondo įkūrėja Alma Adamkienė. „Labai kviečiu visų miestų, į kuriuos su miuziklu atvyks moksleiviai su žinomais muzikantais, ateiti į koncertus ir palaikyti kūrybingus vaikus”, – kviečia p.A.Adamkienė.

Jaunieji atlikėjai, kurių amžius nuo 8 iki 14 metų Lietuvos radijo įrašų studijoje patys įgrojo instrumentines partijas ir įdainavo pasakos personažus.

„Mokausi dainuoti jau ketverius metus”, – sako dešimtmetė Daiva Mackevič miuzikle vaidinsianti barono dukterį. „Tačiau tai bus mano pirmas koncertas tikroje scenoje”, – džiaugiasi ketvirtokė atlikėja.

Lietuviškai vos keletą žodžių mokantis italas dainininkas Andre Zappa, kuris miuzikle atliks vieną pagrindinių vaidmenų, per keletą dienų išmoko lietuvišką savo partijos tekstą. „Mielai sutikau dalyvauti projekte kartu su vaikais ir net atsisakiau savo idėjos dainuoti itališkai – visi dainuosime lietuvių kalba”, – pasakoja atlikėjas. „Aš tik buvau labai nustebintas, kad visus muzikinius kūrinius – muziką ir žodžius – parašė patys vaikai. Visiems jiems noriu palinkėti, kad po šio projekto nepamirštų ir neapleistų muzikos, o toliau jos mokytųsi”, – susižavėjimo jaunaisiais kolegomis neslepia Andre.

Pasak projekto vadovo Artūro Povilaičio, tai bus įspūdingas renginys, kurį galės pamatyti žiūrovai net septyniuose miestuose. „Moksleiviai ir žymūs muzikantai į šį projektą įdėjo labai daug meilės, energijos ir kūrybos”, – sako projekto kuratorius.

Projektą „Dainuokime kartu 2005”, skirtą H.K.Anderseno 200 metų jubiliejui rengia Almos Adamkienės labdaros ir paramos fondas bei fondas „Consummo”. Jį parėmė Švietimo ministerija ir Danijos karalystės ambasada.

„Kad jaunųjų atilikėjų sukurtas miuziklas išvystų rampų šviesą, esame labai dėkingi rėmėjams: prekybos ir pramogų centrui „Akropolis”, Draudimo kompanijai „PZU Lietuva”, kompanijoms „Schenker”, „Danisco Sugar”, „KPMS ir partneriai”, restoranui „Pomodoro” – sako A.Povilaitis. Informaciniai preojekto rėmėjai – bendrovė „Penki kontinentai”.

Projektą „Dainuokime kartu” A.Adamkienės labdaros ir paramos fondas kartu su fondu „Consummo” rengia jau atrus metus. 2004 metais pirmojo projekto „Dainuokime kartu” metu vaikai iš p.Almos Adamkienės fondo remiamų Lietuvos kaimo mokyklų surengė 16 koncertų visoje Lietuvoje ir dainavo kartu su Linu ir Simona, Džordana Butkute, „Mokinukėmis”, ŽAS, YVA, Gintare, Erica ir SKAMP, Rosita Čivilyte bei kitais žinomais atlikėjais.

Muzikinio turo tvarkaraštis:

Pirmadienis gruodžio 5 d. Klubas Oazė (Baltų pr. 16) Kaunas

Antradienis gruodžio 6 d. Jaunimo centras (Tvirtovės g. 3 ) Alytus

Trečiadienis gruodžio 7 d. Vikonda centras (Basanavičiaus g. 22 ) Kėdainiai

Ketvirtadienis gruodžio 8 d. Bendruonenės rūmai (Kranto g. 28 ) Panevėžys

Penktadienis gruodžio 9 d. Dramos teatras (Teatro g. 2 ) Klaipėda

Sekmadienis gruodžio 11 d. Kultūros centras (Maironio g. 10 ) Radviliškis

Pirmadienis gruodžio 12 d. New York Club (Kalvarijų g. 85) Vilnius

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.