Kapinių artoją gėdins kryžius

Nešė per apsnigtą lauką

Kapų artojo vardą pelnęs Seimo narys Jonas Ramonas ir savo vaikams galės pasakyti, jog kapinės yra šventa vieta, kurių arti nevalia.

Taip vakar kalbėjo žmonės, eidami paskui nešamą kryžių į Milvydiškių kaime (Telšių r.) suartas kapines. Jie klampojo ir griuvinėjo brisdami per apsnigtą lauką, nes buvo suartas ir keliukas, vedantis į nebeveikiančias kapines.

Beveik šimtas parlamentaro J.Ramono rinkėjų ir politinių oponentų po mišių Janapolės bažnyčioje susirinko netoli politiko šeimos ūkio Milvydiškių kaime.

Vakar maždaug puskilometris nuo Ramonų sodybos buvo pastatytas trijų metrų aukščio metalinių konstrukcijų kryžius. Jis yra skirtas beveik prieš šimtmetį palaidotiems žmonėms atminti.

Kryžių pašventino Janapolės klebonas Tomas Domarkas.

Varnių vyskupystės muziejaus direktorius Antanas Ivinskis patikino, kad kryžius nuo šiol saugos šią amžinojo poilsio vietą. Kai kurie žmonės bučiavo išniekintų kapinių ženklą.

Žmonės nesulaukė politiko

Mirusiesiems skambėjo susirinkusiųjų giesmės ir maldos, o kryžiaus statymo iniciatoriai kalbėjo apie įstatymų leidėjo moralę.

„Gaila, kad čia neatėjo J.Ramonas. Jam noriu pasakyti – J.Ramonai, kapinės – tai ne traktorių bandymo poligonas, – kreipdamasis į neišdrįsusį pasirodyti Seimo narį kalbėjo Krikščionių demokratų partijos Telšių skyriaus pirmininkas Faustas Meižienis. – Jūs, kaip įstatymų leidėjas, turėtumėte būti padorumo, sąžiningumo ir atsakomybės pavyzdys mums visiems”.

F.Meižienio iniciatyva jau prieš savaitę kai kuriose rajono bažnyčiose buvo kviečiami tikintieji važiuoti statyti kryžiaus į suartas Milvydiškių kapines.

Neprisiėmė atsakomybės

Kapinių artoju vadinamas Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų sąjungos atstovas Seime J.Ramonas prie viešai skelbtos iniciatyvos statyti kryžių neprisidėjo. Jis iki šiol neprisiėmė atsakomybės už išniekintas kapinaites.

Kone hektaro plotą užimančios kapinaitės su apsaugine zona yra toje žemėje, kuri šių metų pavasarį buvo padovanota J.Ramono žmonos seseriai.

Politiko šeimos kaimynų teigimu, šio sklypo bei kapinių arimo darbams rudenį vadovavo J.Ramonas.

Telšių prokuratūroje vyksta ikiteisminis tyrimas dėl Milvydiškių kaimo kapinių išniekinimo.

Janina Vansauskienė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.