Politinės partijos turi pradėti realizuoti A. Zuoko politinės atsakomybės mechanizmą

Seimo Liberalų frakcijos nario Petro Auštrevičiaus nuomone, Vilniaus mero Artūro Zuoko nepaisant jam nepalankios Seimo komisijos išvados viešai demonstruojama panieka moralios ir skaidrios politikos principams, turi sulaukti aiškaus ir nedviprasmiško, konkrečiais veiksmais paremto tiek visuomenės, tiek ir politinių jėgų atsako.

P. Auštrevičius pabrėžia, kad su Seimo komisijos pateiktos išvados patvirtinimu turi būti padėtas taškas A. Zuoko veiklos politinio vertinimo procese ir pagaliau pradėtas realizuoti jo politinės atsakomybės mechanizmas.

„Tenka pripažinti, kad A. Zuoko fenomeną sukūrėme ir toliau palaikome mes patys. Jei ne nuolatinis ir niekaip nesibaigiančių skandalų šleifas vargu ar šį poną iš viso kas nors žinotų. Skandalai yra pagrindinė A. Zuoko viešų ryšių užtikrinimo priemonė”, – teigia P.Auštrevičius.

Seimo nario nuomone, jau kelintus metus A. Zuoko dėmesį bandoma atkreipti į tai, kad, pagal demokratinėse šalyse įprastą praktiką, jis turėjo ne vieną priežastį pasitraukti. Tačiau akivaizdu, jog to net nesiruošiančiam daryti merui vien raginimų nepakanka.

A. Zuokui savo kėdės išsaugojimo interesas yra žymiai svarbesnis tiek už valstybės, tiek už miesto, tiek ir už vadovaujamos partijos interesus. Jaučiant paramą ne tik iš kai kurių finansinių, bet ir valdančiajai daugumai priklausančių partijų bei jų vadovų, jam nėra svarbūs pavieniai bandymai priminti apie demokratijos tradicijas.

Pasak P.Auštrevičiaus, žodžiais ir darbais negatyvų požiūrį į skaidrią politinę ir ūkinę veiklą demonstruojantis A. Zuokas nepasitrauks tol, kol nebus nutraukta nusistovėjusi jo toleravimo tradicija.

„A. Zuoko problemos sprendimas tampa politinės sistemos būklės indikatoriumi. Politinės partijos ir visuomenė pagaliau privalo nedviprasmiškai aiškiai, konkrečiais veiksmais atsiriboti nuo A. Zuoko propaguojamos politikos. Liberalų frakcijos nariai jau tai padarė nutraukdami bet kokias įsipareigojimus lemiančias sąsajas su A. Zuoku. To nepadarius kitoms, A. Zuoko išlikimą palaikančioms jėgoms Vilniaus miesto taryboje, turėsime aiškiai įvardinti įsišaknijusią Lietuvos politinės sistemos ir pilietinių vertybių krizę”, – pažymi P.Auštrevičius.

Liberalų frakcija

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

3 atsiliepimai į "Politinės partijos turi pradėti realizuoti A. Zuoko politinės atsakomybės mechanizmą"

  1. Gediminas

    Svolacius .I akis meluoja.Is liberalu tik Austrevicius ir keli kiti ,norintys uzimti Zuoko vieta /karjeristai/,turi panasia nuomone,o nevisi.Tai aiskiai matyti.
    Kazkada ,dar gerbiau ta Ausreviciu,bet pasirode ,kas per fruktas.

  2. Sarka is sanciu

    Idomu,kaip jie visi dabar pesis del naujos partijos vado.Masiulis ,kalba ,kad bus atkurta liberalu partija.Glaveckas ir Ausrevicius aisku lieka sone.Steponavicius …Gentvilas mato,kad smikstas gaunasi ,tai visai susispenduoja..

  3. Vladas

    Jei visi reaguotume i pono Austreviciaus svaiciojimus,tai neliktu normaliai dyrbanciu politiku.Liktu tik svaiciotojai.
    Dalinai suprasciau ji,jei jis butu darbo partijos atstovas,o ne ismestas is partijos ,kaip tinginys ir nesugebantis normaliai bendrauti su bendrapartieciais.
    Jis kaip ir Gentvilas,turbut darbieciams uz didelius pinigus porina.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.