Įtariamas žagintojas stos prieš teismą

Vakar Kauno apygardos teismas ketino pradėti nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje 31-erių metų Saulius Paukštė kaltinamas dvylikametės išžaginimu. Pirmasis teismo posėdis neįvyko, nes jame negalėjo dalyvauti nukentėjusios mergaitės tėvams atstovaujanti advokatė. Uždarą teismo procesą tikimasi pradėti kitąmet.

Šių metų birželio 3-iąją Palemone įvykdytu nusikaltimu įtariamas stalius iškart po sulaikymo prisipažino išžaginęs bei apiplėšęs moksleivę.

Iš mokyklos grįžtančios mergaitės užpuolikas tąkart tykojo miškingoje vietovėje, netoli geležinkelio, tikėdamasis užklupti ir patenkinti savo gyvulišką aistrą. Vėlyvą popietę nusikaltimą įvykdęs vyriškis teigė dažnai leisdavęs laiką su prostitutėmis ir paaukodavęs tam daug pinigų. Pirmąjį birželio penktadienį, skirtingai nei įprastai, prieš savaitgalį S.Paukštė darbe negavo atlyginimo. Pastaroji priežastis esą privertė teisiamąjį ieškoti atsitiktinės aukos.

S.Paukštė teigė iš matymo pažinojęs dvylikametę, tačiau, nepaisant to, neatsisakė savo apgailėtinų ketinimų. Juolab kad nukentėjusioji iš mokyklos į namus žingsniavo viena. Vyriškis užsimaukšlino ant galvos specialiai nusikaltimui iš moteriškų pėdkelnių pasidarytą kaukę, o nusižiūrėtai aukai užmovė maišą ir ranka užspaudė burną bei nusitempė gilyn į miškelį.

Nusikaltėlis pririšo mergaitės rankas prie medžio, o jai mėginant pasipriešinti sudavė kelis smūgius kumščiu ir, grasindamas peiliu, išžagino. Nukentėjusioji tąsyk įsiminė kelis žagintojo veido bruožus: kumpą nosį, šviesius plaukus ir apžėlusį smakrą.

Pareigūnams greičiau nei per savaitę pavyko atsekti ir šturmuoti S.Paukštės išsinuomotą butą Palemone, netoli incidento vietos, pagal mobiliojo ryšio telefono veikimo zoną. Nusikaltimo metu iš dvylikametės buvo pagrobtas turėtas telefonas.

Tomas Jarusevičius

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.