Taksistai įtariami surengę keleiviui egzekuciją

Kauno policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo, kuriuo įtariami apie dešimt firmos „Žaibiškas taksi” taksistų.

Konfliktą įžiebė cigaretė

Į pareigūnus pagalbos kreipėsi dvidešimt devynerių metų Z.A., pirminiais duomenimis, dirbantis vienoje plastikinius langus gaminančioje firmoje. Pastarojo teigimu, naktį į trečiadienį jis nukentėjo nuo taksistų, gindamas vieną iš dviejų su juo buvusių merginų.

Pagal Z.A. versiją, keliolika minučių po vidurnakčio prie boulingo klubo „Straikas” jis su dviem studentėmis įsėdęs į taksi. Viena iš merginų automobilyje užsirūkė, dėl to vairuotojas sustabdė taksi ir liepė jai išlipti.

Z.A., kuris incidento metu, pirminiais duomenimis, buvo išgėręs, teigia jautęs pareigą merginą ginti.

Tuo tarpu taksistas per radijo stotį išsikvietė pagalbą. Atskubėję apie dešimt jo kolegų sumušė Z.A. guminėmis lazdomis.

Dar jis teigia, jog grumtynių metu prarado savo mobiliojo ryšio telefoną.

Viršininką ištiko šokas

Nors vakar apie pietus buvo jau pusantros paros, kaip įvyko šis incidentas, UAB „Žaibiškas taksi” vadovas Jonas Karpavičius pirmą kartą apie tai išgirdo iš „Kauno dienos”.

„Kažkokie stebuklai! Pirmą kartą girdžiu! Per keturiolika mūsų firmos egzistavimo metų dar nieko panašaus nėra buvę! – tokia buvo jo reakcija. – Čia gi rezonansiniai dalykai! Nesuprantu, kaip buvo galima tai nuslėpti nuo mūsų dispečerių?!”.

Tačiau po penkių minučių, per kurias J.Karpavičius teigia pabendravęs su pavaldiniais, paaiškėjo, kad tokio incidento tikrai būta. Tik pašnekovas dėl jo labiau linkęs kaltinti tąnakt dirbusią dispečerę, o ne minėtą kolegas įstatymų nusižengimui išprovokavusį penkiasdešimtmetį taksistą Romualdą Saliutą, tik prieš kelias dienas atėjusį dirbti į „Žaibišką taksi” iš „Merulos”.

Išpažintis tiesioginiame eteryje

J.Karpavičius buvo linkęs akcentuoti ir tai, jog minėta dispečerė taip pat jų firmoje buvo įdarbinta laikinai. Pastaroji prieš tai dirbo „Kelyje”.

Kalbantis su pašnekovu, minėta moteris iš darbo jau buvo atleista. „Tai tik sutapimas: buvome nepatenkinti jos darbu ir anksčiau”, – tikino J.Karpavičius.

Padedant kitai dispečerei, „Kauno diena” vakar turėjo galimybę dalyvauti „Žaibiško taksi” vadovo pokalbyje per radijo stotį su nemalonumų bendrovei pridariusiu R.Saliutu.

„Praėjusią naktį mane buvo užpuolę, – teisinosi pastarasis. – Paprašiau, kad išliptų iš mašinos, o jis pradėjo lauke ją spardyti bei plūstis paskutiniais žodžiais. Tada ir išsikviečiau pagalbą. Atvažiavo gal penkios, gal daugiau mašinų”.

Tačiau į klausimą, ar prieš chuliganą iš tikrųjų naudotos guminės lazdos, R.Saliutas atsakė, kad nepamena. Tačiau gerai atsiminė, kad po to tas vaikinas su mobiliuoju telefonu rankoje nubėgo senosios gaisrinės link.

Vairuotojas tapo provokacijos auka

„Kol kas vairuotojo elgesyje jokių nusižengimų nematau, – po pokalbio tiesioginiame eteryje teigė J.Karpavičius. – Jis turi teisę uždrausti rūkyti salone, beje, kaip ir rūkyti pats. Vienintelė išimtis – jeigu yra abipusis susitarimas”.

Turėjo vairuotojas, anot J.Karpavičiaus, teisę ir kviestis pagalbą. Tai numatyta bendrovės instrukcijose, nes vieša paslaptis, kad policija ne visada atvyksta greitai. Be to, buvo iškilusi grėsmė bendrovės turtui.

„Tačiau naudoti guminių lazdų, kurių, beje, aš nė pas vieną iš mūsų vairuotojų nemačiau, taksistai tikrai neturėjo teisės”, – neslėpė J.Karpavičius. – Įvertinę situaciją ir konstatavę, kad, pavyzdžiui, gresia pavojus gyvybei, jie privalėjo pranešti apie tai policijai, o ne griebtis savivalės. Tik vėl pati kalčiausia, mano nuomone, šioje situacijoje – jau atleista tąnakt budėjusi dispečerė. Išgirdusi apie tai, kad kažkas iš darbuotojų šaukiasi pagalbos, ji privalėjo išsiaiškinti, kur tai vyksta, ir nedelsiant pranešti policijai. Tačiau, atrodo, kad tai, ką girdėjo, moteris palaikė eiliniu menkniekiu”.

Paklaustas, o koks likimas gresia R.Saliutui, J.Karpavičius atsakė, kad jis toliau dirbs. Sprendimas, kaip jį bausti, ir ar iš viso bausti, priklausys nuo policijos pradėto ikiteisminio tyrimo baigties.

Greta Čižinauskaitė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Taksistai įtariami surengę keleiviui egzekuciją"

  1. fuzzy

    nu ką, rūkyti – kenkia sveikatai…;)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.