Lietuvos pramonininkai kviečia moksleivius pritaikyti gamtos pasiekimus

Stambiausios Lietuvos pramonės įmonės, suvokdamos, kad ateinančioms kartoms būtina palikti aplinką tinkamą gyventi bei siekdamos skatinti jaunimą domėtis aplinkosauga, skelbia idėjų konkursą Lietuvos bendrojo lavinimo mokyklų moksleiviams „Ateities pramonė: ko dar išmoksime iš gamtos?”.
Konkurso tikslas – praktikoje pritaikyti unikalius gamtos reiškinius ir procesus, siekti, kad žmogaus egzistencijai reikalingi produktai būtų gaminami naudojant natūralias, gamtos sukurtas technologijas.
Konkurso vertinimo komisiją sudarys Lietuvos Respublikos Aplinkos ministerijos, AB „Achema”, AB „Lifosa”, AB „Mažeikių nafta” ir Lietuvos pramonininkų konfederacijos atstovai. Jų manymu, šis konkursas turėtų padėti moksleiviams ne tik labiau įsigilinti į juos supančią aplinką, bet ir pasirūpinti ja.
Konkursui būtina pateikti projektą, kaip gamtoje egzistuojančius reiškinius perkelti į pramonę. Komanda (10 moksleivių ir mokytojas), norinti dalyvauti konkurse, turi pateikti siūlomo projekto aprašymą, pagrįstą tyrimų medžiaga (pačių dalyvių atliktų ar informacijos šaltiniuose rastų tyrimų aprašymą bei jų įtaką siūlomam projektui) ir vaizdo priemonę (dalyvių kūrybinį darbą – tai gali būti piešinys, sukonstruotas ar kompiuteriu sukurtas maketas, ir panašiai).
Konkursas prasideda 2005 m. gruodžio 1 d. ir baigiasi 2006 m. kovo 1 d. Konkursinių projektų vertinimas vyks nuo 2006 m. kovo 1 d. iki 2006 m. kovo 15 d, nugalėtojas bus paskelbtas 2006 m. kovo 15 d.
Pagrindinis konkurso prizas – kelionė visai komandai į NEMO mokslo centrą Amsterdame (Olandija).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.