Šarūnas Marčiulionis įsitikinęs, kad turkai neįvertino „Lietuvos ryto”

Vilniaus „Lietuvos ryto” krepšininkai po dviejų nesėkmių ULEB Eurolygos turnyro starte dabar jau nebesulaikomi.

Parklupdę ispanų „Barcelona” bei graikų „Olympiacos”, vilniečiai pasiraitoję rankoves ėmėsi skriausti ir save nenugalinčiomis vadinančias ekipas.

Trečiadienį „Lietuvos rytas” B grupės mače išvykoje triuškinamai įveikė šį sezoną Eurolygoje dar pralaimėjimų nepatyrusią turkų Stambulo „Efes Pilsen” komandą 72:51 (26:14, 17:14, 17:8, 12:15).

Pirmavo nuo pat pradžios

Stambulo klubas iki šio pažeminimo savo žiūrovų akivaizdoje ULEB Eurolygos varžybose buvo laimėjęs visus keturis mačus. Be to – „Efes Pilsen” savo aikštėje nebuvo pralaimėjęs net 22 dvikovų iš eilės.

Iškovoję trečiąją pergalę penktajame turnyro ture, lietuviai priartėjo prie grupės lyderiais likusio „Efes Pilsen”.

Užvakarykštėse rungtynėse Stambule „Lietuvos ryto” krepšininkai nuo pirmųjų minučių ėmėsi iniciatyvos ir nepaliko varžovams nė mažiausios vilties pagalvoti apie pergalę.

Per pirmuosius du kėlinius sostinės atstovai pataikė šešis tritaškius ir įgijo 15 taškų pranašumą – 43:28. Po trečiojo ketvirčio vilniečiai buvo susikrovę net 24 taškų pranašumą – 60:36, todėl paskutiniosios dešimt mačo minučių buvo labiau formalumas.

Daugiausia taškų vilniečiams pelnė Robertas Javtokas – 15.

Haris Mujezinovičius pridėjo 14 taškų, Simas Jasaitis ir Frederickas Houseas surinko po 13, o Robertas Štelmaheris – 12 taškų.

Turkų gretose išsiskyrė tik 16 taškų pelnęs Nikola Prkačinas.

Kitas ULEB Eurolygos rungtynes „Lietuvos rytas” žais gruodžio 8 dieną svečiuose su titulą ginančiu žydų Tel Avivo „Maccabi” klubu.

Planas suveikė

Vilniaus „Lietuvos ryto” krepšinio komandos treneris kroatas Nevenas Spahija po sėkmės Stambule gyrė ekipą.

„Žaidėme geriausias sezono rungtynes ir iškovojome lengvą pergalę prieš labai stiprų varžovą „Efes Pilsen”.

Mes žinojome turkų privalumus ir parengėme savo priešnuodžius, – sakė N.Spahija. – Galiu pasakyti, kad mūsų planas suveikė, viskas vyko taip, kaip ir planavome”.

Treneris akcentavo patikimą gynybą.

„Baudėme varžovus kaskart, kai tik jie bandydavo priartėti, o kai persvara viršijo 10 taškų, nė sykio neleidome jiems perimti iniciatyvos. Mūsų žaidėjai sunkiai dirbo gynyboje ir nusipelnė šios pergalės. Didelis taškų skirtumas tik įrodo, kad norėjome šio laimėjimo”, – sakė kroatas.

Bandys išlaikyti tempą

Vienas geriausių rungtynių šį sezoną žaidęs vilniečių vidurio puolėjas H.Mujezinovičius irgi džiaugėsi triuškinančia pergale.

„Tai buvo puikus mano karjeros vakaras, kuriame iškovojome svarbią pergalę prieš tokį stiprų varžovą. Manau, kad mūsų motyvacija buvo didesnė negu turkų, žaidėme geriau negu jie ir norėjome laimėti rungtynes labiau negu jie, – teigė bosnis. – 21 taško skirtumas prieš tokį varžovą mums reiškia daug ką. Esame gera komanda ir norime išlaikyti dabartinį tempą”.

Kaltino tik save

„Efes Pilsen” treneris Oktayus Mahmutis pripažino, kad jo komanda nebuvo verta pergalės.

„Šį vakarą mes visiškai nenusipelnėme laimėti rungtynes. Buvo labai blogas startas, o paskui viskas, ką mes darėme, buvo ypatingai blogai visais atžvilgiais. Pralaimėjome „Lietuvos rytui” visais aspektais didžiuliu skirtumu. Tačiau blogiausia būti pažemintam namuose, savo žiūrovų akivaizdoje. Todėl bandysime reabilituotis kitose rungtynėse”, – teigė treneris.

„Nėra ką pasakoti apie mūsų pasirodymą. Sužaidėme labai blogas rungtynes, – sakė gynėjas Baris Ermis. – Nežinau, kas atsitiko, tačiau tai buvo panašu į burtininko lazdelę, kuri mus palietė ir neleido žaisti taip, kaip žaidėme iki šiol. Atrodo, kad tai buvome ne mes, ne mūsų rungtynės, todėl jas reikia kuo greičiau pamiršti”.

Buvusio krepšininko Šarūno Marčiulionio komentaras: „Matyti, jog „Lietuvos rytas” Eurolygoje jau atrado savo žaidimo braižą. Vienas pagrindinių pergalės prieš turkus akcentų buvo gera gynyba ir kova dėl kamuolio po krepšiais.

„Efes Pilsen” komanda tikrai neįvertino vilniečių – galvojo, kad vis tiek sugebės įveikti turnyro naujokus.

Tačiau šis „Lietuvos ryto” laimėjimas turės ir „neigiamą” poveikį – kiti klubai atkreips dėmesį, jog pergalės prieš „Barcelona” ir „Efes Pilsen” nėra atsitiktinės. Vadinasi, Eurolygos naujokais dabar vilniečių tikrai niekas nelaikys. Nuo šiol vyks žūtbūtiniai mūšiai”.

Trečiadienio ULEB Eurolygos rungtynių rezultatai:

A grupė

Trevizo „Benetton” (Italija) – Vitorijos „Tau Ceramica” (Ispanija) 92:96, po pratęsimo (16:29, 21:25, 27:14, 19:15; 9:13).

Strasbūro SIG (Prancūzija) – Bolonijos „Climamio” (Italija) 75:78 (19:17, 19:17, 18:21, 19:23).

B grupė

Pirėjo „Olympiacos” (Graikija) – Sopoto „Trefl” (Lenkija) 70:65 (16:15, 13:19, 20:18, 21:13).

Stambulo „Efes Pilsen” (Turkija) – Vilniaus „Lietuvos rytas” 51:72.

C grupė

Maskvos CSKA (Rusija) – Madrido „Real” 64:52 (14:12, 15:15, 16:8, 19:17).

„Ekstra žinios”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.