Mitinės būtybės elektroniniuose leidiniuose ir keramikoje

Gruodžio 7 d. Klaipėdos etnokultūros centre (Vežėjų g. 4) – du renginiai. 15.30 val. valstybinės Jono Basanavičiaus premijos laureatas, žymus etnologas profesorius Libertas Klimka pristatys naujausius elektroninius etninės kultūros leidinius, o 17 val. atidaroma Genovaitės Jacėnaitės keramikos darbų paroda „Senovės lietuvių dievai ir mitinės būtybės”.

Susitikimo su prof. Libertu Klimka metu bus kalbama apie etninės kultūros situaciją Lietuvoje bei pristatomos 2005 m. etninės kultūros naujienos – elektroniniai leidiniai „Lietuvių etninė kultūra. Gyvūnijos pasaulis etninėje kultūroje”, „Kryždirbystė”, „Lietuvių kalendorinės šventės”.

Dailininkė Genovaitė Jacėnaitė pristatys juodosios keramikos ir šiaudų kompozicijas, kuriose į mitinius personažus ji žvelgia šuolaikinio žmogaus akimis. Juodosios keramikos ir koliažo technika atliktuose darbuose panaudota liaudies dievdirbių tradicinė „dievukų” stilistika.

Juodoji keramika simbolizuoja keičiantis amžiams degintą, naikintą ir bandytą pakeisti, bet išlikusią senąją baltų pasaulėžiūrą, o šiaudų fonai primena mūsų visų ryšį su gamta, su gimtąja žeme. Paroda veiks iki sausio 20 d.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.