Derybos su policijos pareigūnais pavyko

Miesto Savivaldybei po bemaž dvejų metų derybų pavyko už norimą sumą parduoti Lietuvos policijos aptarnavimo paslaugų centrui pastatą Tinklų gatvėje. Jame, nepatvirtintais duomenimis, teisėsaugininkai planuoja įrengti patalpas liudytojams saugoti. Derybas su Policijos departamento pareigūnais vykdžiusi savivaldybės Ekonomikos ir turto valdymo skyriaus Turto valdymo poskyrio vedėja Vida Greičiuvienė (nuotraukoje) PB pripažino, kad derybos nebuvo lengvos.
Turto pirkimo sutartį pasirašė Panevėžio miesto meras Vitas Matuzas ir Lietuvos policijos aptarnavimo paslaugų centro (LPAPC) viršininkas Laimutis Džarvus. Ja patvirtinama, kad LPAPC už 800 tūkstančių litų perka Savivaldybei priklausiusį 1217,67 kvadratinio metro dydžio pastatą Tinklų g. 8.

Šį pastatą buvo nusižiūrėję baidarių ir kanojų irklavimo sporto propaguotojai. Tačiau vėliau nuspręsta parduoti jį ir už gautas lėšas statyti naują irklavimo bazę.

Iki nusprendžiant pastatą parduoti, jį eksploatavo bendrovė „Panevėžio želdynai” ir greitojo reagavimo būrio „Aras” pareigūnai. Savivaldybei paskelbus aukcioną, „Panevėžio želdynų” bendrovės akcijos buvo parduotos. Pastatą, esantį Tinklų g. 8, miesto savivaldybės Tarybos Privatizavimo komisija pasiūlė įtraukti į privatizuojamų objektų sąrašą.

Tarybos politikai spalio 27 dienos posėdyje priėmė sprendimą, kuriuo buvo nutarta pastatą parduoti be varžytynių už 800 tūkstančių litų Vidaus reikalų ministerijos Policijos departamentui.

Ilgos derybos

Meras Vitas Matuzas tvirtino, kad derybos su Policijos departamentu dėl pastato pardavimo tęsėsi beveik dvejus metus.

„Policijos departamentas vykdo valstybės deleguotas funkcijas. Įstatymai numato galimybę, kad jie turėjo teisę šį pastatą gauti ir nemokamai, tačiau miesto Taryba pritarė sprendimo projektui „Dėl sutikimo parduoti turtą”. Jie neprieštaravo, kad buvęs „Panevėžio želdynų” bendrovės administracijos pastatas būtų parduotas ne mažiau kaip už 800 tūkstančių litų”, – sakė miesto vadovas.

Derybas su Policijos departamento pareigūnais vykdyti buvo įgaliota savivaldybės Ekonomikos ir turto valdymo skyriaus Turto valdymo poskyrio vedėja Vida Greičiuvienė. Pakalbinta valdininkė PB teigė, kad derybos nebuvo lengvos.

„Nuo centro ilgai siūlytos 600 tūkstančių litų sumos derybų eigoje mums pavyko pasiekti susitarimą ir už šį pastatą sulygti 800 tūkstančių litų. Pasirašytoje turto pirkimo sutartyje numatyta, kad LPAPC minėtą sumą į Savivaldybės sąskaitą perves iki metų pabaigos. Manau, kad įsipareigojimą pareigūnai įvykdys”, – sakė derybininkė.

Panaudos liudytojų apsaugai?

Paprašius V.Greičiuvienės paaiškinti, kas yra Lietuvos policijos aptarnavimo paslaugų centras, atsakė: „Tai yra biudžetinė įstaiga, kuri priklauso VRM Policijos departamentui. Jų darbas – aprūpinti policiją materialinėmis vertybėmis, jas saugoti. Neoficialiai kalbama, kad šiame pastate bus įrengtos patalpos saugoti liudytojams”, – kalbėjo V.Greičiuvienė.

PB poskyrio vedėjos pasiteiravus, ar pardavus pastatą LPAPC už gautas lėšas bus statoma nauja irklavimo bazė, V.Greičiuvienė atsakė, jog šios minties neatsisakyta…

Raimonda Mikučionytė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Derybos su policijos pareigūnais pavyko"

  1. jonas

    ot tie pareigunai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.