Atidaromas didžiausias prekybos ir laisvalaikio centras Vidurio Lietuvoje – „Mega”

Rytoj, gruodžio 2 d., atidaromas šalia Kauno IX forto įsikūręs naujas prekybos ir laisvalaikio centras „Mega”. 72 tūkst. kvadratinių metrų ploto „Mega” taps ne tik didžiausiu prekybos ir laisvalaikio centru Vidurio Lietuvoje, bet ir paspartins Kauno miesto plėtrą.

„Vidurio Lietuvoje iki šiol trūko didelio prekybos ir laisvalaikio centro, kuriame žmonės galėtų ne tik apsipirkti, bet ir praleisti laisvalaikį. „Mega” užpildys šią nišą, o tuo pačiu pritrauks didesnį žmonių srautą į Kauno miestą”, – teigia naująjį prekybos ir laisvalaikio centrą valdančios kompanijos „Baltic Shopping Centers” (BSC) valdybos pirmininkas Augustinas Rakauskas.

Pasak BSC valdybos pirmininko A.Rakausko, siekiama, kad „Mega” taptų Vidurio Lietuvos simboliu ir šio regiono gyventojų susibūrimo vieta. Per pusę valandos „Megą” gali pasiekti pusė milijono Vidurio Lietuvos gyventojų, o per valandą – beveik trečdalis gyventojų iš visos Lietuvos.

Didžiausiame Vidurio Lietuvos prekybos ir laisvalaikio centre „Mega” įsikūrė apie 130 parduotuvių: pagal naują šiuolaikišką koncepciją įrengta „Apranga”, buitinės technikos lyderis „Topo centras”, „Danija”, „Žygio batai”, „Sport Line”, „Imidz”, „Kristiana”, vaikų prekių parduotuvės, tokios kaip „Limpopo” ir „RuDuDu”, daugiau kaip 500 kv. m ploto užimantis didžiausias knygynas Vidurio Lietuvoje „Vaga”, daugiau kaip 2700 kv. m užimantis baldų salonas „Baldų planeta”, kuriame bus pateikiamas nuo pigiausių iki prabangiausių baldų asortimentas, didžiausia Kaune gyvūnų parduotuvė „Kika”, „Fabrikant”, pirmoji Lietuvoje drabužių parduotuvė „Takko”, Europoje vienijanti daugiau kaip 900 parduotuvių tinklą ir kitos. Didžiausius plotus užims prekybos centrai „Senukai” ir „Rimi Hypermarket”.

Pramogų zonoje veiks barai, kavinės ir restoranai: pirmasis Kaune „Fashion TV” baras, „Čili pica”, „Čili kaimas”, „Katpėdėlės pica”, „Delano pica”, baras „Bella Toskana”, ledainė „Valentino”.

„Megoje” veiklą pradės ir naujas kino operatorius „Cinamon”. Penkių salių kino centre filmus vienu metu galės žiūrėti daugiau kaip 1000 žiūrovų. „Cinamon” bus įrengta naujausia ir moderniausia garso ir vaizdo aparatūra, automatinė bilietų kasa, šiuolaikiško dizaino salės su komfortabiliomis kėdėmis, o taip pat – žaidimų kambarys vaikams, susitikimų ar pokylių salė suaugusiems. Į kino centrą kompanija „Baltic Multiplex Ventures” investavo daugiau kaip 5,5 mln. litų. Duris atvėręs „Cinamon” kino teatras pirmuosiuose seansuose rodys filmus „Haris Poteris ir ugnies taurė”, „Revolveris”, „Jei tai būtų tiesa”, „Tramdomieji”. Bilietai į kino teatrą kainuos 12 litų, o studentams ir pensinio amžiaus žmonėms – 9 litus.

Netrukus „Megoje” atsidarys „Amerigo” boulingas, bus įrengtas vaikų kambarys. Prekybos ir laisvalaikio centre „Mega” lankytojų dėmesį taip pat patrauks milžiniškas 170 tūkst. litrų talpos akvariumas, kuriame tarp šimtų egzotiškų rūšių žuvų plaukios ir šeši rykliai, pirmos kurių lapkričio 30 dieną buvo atskraidintos į Vilnių.

Prekybos ir laisvalaikio centras „Mega” įsikūręs Islandijos gatvėje, šalia Kauno IX forto, magistralių Vilnius-Klaipėda bei „VIA Baltica” sankirtos esančiame beveik 17 ha žemės sklype. Didžiausias Vidurio Lietuvos prekybos ir laisvalaikio centras „Mega” pastatytas pagal vakarietišką koncepciją, kuomet didžiuliai centrai statomi priemiesčiuose.

Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centro „Vilmorus” atlikta apklausa parodė, kad kauniečiai, Vidurio Lietuvos gyventojai bei šio regiono verslininkai labiau vertina priemiestyje, o ne miesto centre, įsikūrusius prekybos ir laisvalaikio centrus. Už tai, kad dideli prekybos ir laisvalaikio centrai turėtų būti statomi priemiestyje, pasisako didžioji dauguma – beveik 55 proc. – apklausoje dalyvavusių Kauno regiono gyventojų.. Tuo tarpu, kai verslininkai kur kas kategoriškesni: už mieste statomus didelius prekybos centrus pasisako tik 8,5 proc. verslo atstovų, o teiginiui, kad prekybos centrai turi būti statomi priemiestyje, pritaria daugiau kaip 70 proc. verslininkų. Miesto centruose įsikūrusius prekybos ir laisvalaikio centrus gyventojai kritikuoja dėl sukeliamų transporto grūsčių, nepatogaus automobilių parkavimo ir privažiavimo problemų.

Prekybos ir laisvalaikio centro „Mega” statybos darbus atliko viena didžiausių statybų bendrovių –”YIT Kausta”. Bendrovė projektą įgyvendino per rekordiškai trumpą laiką – 9 mėn. Komplekse iki paskutinės statybų dienos dirbo apie 150 „YIT Kausta” darbuotojų, o kartu su subrangovais dirbusiųjų skaičius viršijo 2 tūkst. Tam, kad lankytojai būtų pakviesti į pilnai pastatytą ir įrengtą prekybos ir laisvalaikio centrą, statybininkai dirbo dieną ir naktį.

„Mūsų bendrovė yra pastačiusi ne vieną prekybos milžiną, tačiau tokiais tempais dar neteko plušėti. Nepaisant to, įrodėme, kaip skelbia mūsų šūkis, kad drauge mes galime daug”, – sako „YIT Kausta” generalinis direktorius Antanas Butkus.

BSC iš viso į „Mega” investavo per 200 mln. litų. Dar per 14 mln. litų buvo skirta Kauno miesto infrastruktūros darbams: virš magistralės Kaunas – Vilnius buvo pastatytas naujas keturių eismo juostų viadukas, sujungęs Vytėnų gyvenvietę su vienu tankiausių gyvenamųjų rajonų – Šilainiais. Viaduko ir privažiavimo kelių statybos kainavo 14 mln. litų – tai didžiausios Lietuvoje kelių infrastruktūrai skirtos privačios lėšos.

Prekybos ir laisvalaikio centro „Mega” automobilių stovėjimo aikštelėje bus 2,5 tūkst. vietų automobiliams, o šalia centro taip pat bus įrengta automatinė degalinė „1-2-3”.

Kauniečiai į „Megą” galės vykti ir visuomeniniu transportu: į naująjį prekybos centrą veš 38 ir 21 numeriais pažymėti autobusai ir 24 bei 54 numeriais pažymėti mikroautobusai.

Prekybos ir laisvalaikio centro „Mega” atidarymas truks tris dienas – nuo gruodžio 2 d., penktadienio iki gruodžio 4 d., sekmadienio. Visas tris dienas „Megos” lankytojų lauks daugybė konkursų, pasirodymų, varžytinių, žaidimų ir įvairių atrakcijų, tarp jų – originalus robotukų šou bei mados kolekcijų pristatymai. Tarp visų šių pasirodymų publikos dėmesį trauks breiko ir go-go šokėjai, o gatvių architektūrą primenančiose „Megos” alėjose atidarymo dienomis gros gatvės muzikantai. Sekmadienį „Megos” atidarymą vainikuos grandiozinis koncertas ir fejerverkų šou. Atidaryme koncertuos ryškiausios Lietuvos muzikos žvaigždės: Rytis Cicinas, „B‘avarija”, „Yva”, „69 danguje”, „Mokinukės”, Žilvinas Žvagulis, Linas ir Simona ir daugelis kitų atlikėjų.

„Mega” prekybos ir laisvalaikio centras priklauso kompanijai „Baltic Shopping Centers”, kurios 80 proc. kontrolinį akcijų paketą valdo A. Rakausko kontroliuojama įmonė „SSPC”. Likusi BSC akcijų dalis priklauso Vokietijos kompanijai GmbH „Pfeifer Development”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Atidaromas didžiausias prekybos ir laisvalaikio centras Vidurio Lietuvoje – „Mega”"

  1. .............

    visai nieko tik kazkur jau taimaciau… gal nusikopijavote?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.