„Pelėsiams” atimta galimybė pasisavinti bemaž 4 milijonus litų struktūrinių fondų lėšų

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnai, vadovaujant Generalinės prokuratūros prokurorams, tęsia ikiteisminį tyrimą dėl pasikėsinimo sukčiauti stambiu mastu, kuriame organizuotos „Pelėsių” nusikalstamos grupuotės nariai bandė neteisėtai gauti beveik 4 milijonus litų ES finansinės paramos lėšų.
2005 m. spalio mėnesio pradžioje FNTT pareigūnai sulaikė „Pelėsių” nusikalstamos grupuotės lyderį G.L. ir jo brolį D.L., kurie per jų vadovaujamas žemės ūkio bendroves „Kiemeliai” ir „Vaškai” apgaule bandė pasisavinti po 1,3 milijono litų iš ES struktūrinių fondų. Tačiau jau po savaitės Nacionalinė mokėjimo agentūra skyrė milijoninę paramą kitai su „Pelėsių” nusikalstama grupuote siejamai bendrovei „Vikebas”. Atskleista, kad bandant gauti ir neteisėtai pasisavinti Europos Sąjungos lėšas taikyta analogiška nusikalstama veikla – buvo manipuliuojama bankinėmis operacijomis, klastojami dokumentai, pateikiama melaginga informacija apie įmonę. Šią nusikalstamą veiklą vykdė kiti organizuotos nusikalstamos gaujos nariai D.L. ir N.V. Minėtos nusikalstamos grupuotės nariams Pasvalio mieste talkino ir jų nurodymus vykdė netgi bankų darbuotojai.
Tyrimo metu sulaikytas vieno iš komercinių bankų klientų aptarnavimo centro valdytojas. Lapkričio 29 dieną vykdytos operacijos metu buvo atliktos kratos Pasvalio rajone, Vilniuje, Šiauliuose, Panevėžyje. Kratų metu paimti ikiteisminiam tyrimui reikšmingi dokumentai.
FNTT pareigūnai sulaikė ir į areštinę uždarė dviejų įmonių darbuotojus. G.L. ir D.L. buvo suimti tyrimo pradžioje, kiti „Pelėsių” nusikalstamos grupuotės nariai ieškomi.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

2 atsiliepimai į "„Pelėsiams” atimta galimybė pasisavinti bemaž 4 milijonus litų struktūrinių fondų lėšų"

  1. fuzzy

    o NMA ramiai nusibrauks burokus nuo nasru ir toliau dalins saibas…

  2. as

    na ir grupuotes pavadinimas – „pelesiai”.. 🙄 o tos grupuotes nariau turbut kerpes 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.