Parduos dar dvi griuvenas

Savivaldybė greičiausiai parduos dar du jai priklausančius butus, kurių remontuoti jai neapsimoka.

Jeigu politikai pritars, šie butai bus įtraukti į privatizuojamų objektų sąrašą ir parduoti aukcione.

Speciali komisija, kurioje yra savivaldybės, apskrities administracijos, Visuomenės sveikatos centro, Registrų centro, ugniagesių atstovai, vakar lankėsi penkiuose butuose. Anksčiau jie buvo apgyvendinti, dabar visi yra tušti ir gerokai apleisti.

Komisija nusprendė, kad pernelyg brangu savivaldybei remontuoti iš savo pinigų namo Kretingos g. 4 devintą butą. Namas, statytas 1884 metais, yra labai apleistas. Savivaldybei priklausantis butas – po gaisro, žemomis lubomis, perpuvusiomis sijomis.

Nėra tikslo kišti pinigų ir į namo Šaulių g. 43 ketvirtą butą. Savivaldybės Socialinio būsto skyriaus vedėja Danguolė Netikšienė sakė, kad tarybiniais metais dirbtinai buvo atskirtos vieno buto patalpos, nes „reikėjo kažką įkišti gyventi”. Dabar iš vienos patalpos padaryti tinkamą gyventi butą yra beveik neįmanoma dėl mažo ploto. Nors įsigyti ją, kaip sakė namą administruojančios įmonės direktorius Mikas Kurlavičius, norėtų gretimo buto savininkas.

Komisija nusprendė, kad savivaldybei priklausančius butus Smilties Pylimo g. 13 – 7 ir Pušyno g. 8 – 5 reikia remontuoti. Pastarąjį namą administruojanti įmonė „Vitės valdos” pirmiausia turės išspręsti ginčus su kitų butų savininkais dėl stogo remonto.

Aušra Lukauskienė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.