Kompanija „S.P.I. Group” perka alkoholio importuotoją „Bennet Distributors”

UAB „Baltijos Alkoholiniai produktai”, priklausanti kompanijai „S.P.I. Group”, Lietuvos Respublikos Konkurencijos Tarnybai įteikė prašymą dėl leidimo vykdyti koncentraciją įsigyjant 100 proc. akcijų UAB „Bennet Distributors”.

Kompanijos „S.P.I. Group” pardavimų ir rinkodaros viceprezidentas Olegas Gusevas teigė, kad investicijos įsigyjant „Bennet Distributors” – tai tarptautinės „S.P.I. Group” plėtros Pabaltijo ir NVS šalių regione strategijos dalis. „Kompanijos „S.P.I. Group” strategijos tikslas – steigti arba įsigyti bendroves užsiimančias alkoholinių produktų distribuciją bei importu Baltijos ir NVS šalių regione. Sėkminga „S.P.I. Group” produktų platinimo tarptautinė patirtis, taip pat kompanijai priklausančių alkoholio gamyklų dideli gamybos pajėgumai sąlygoja mūsų plėtros strategiją, todėl vykdydami ją siekiame įtvirtinti užimamas pozicijas rinkose, efektyviau valdyti turimų produktų portfelį bei optimizuoti rinkodarą”, – teigia O. Gusevas. Kompanija „S.P.I. Group” jau yra įsteigusi tarptautines rinkodaros ir distribucijos kompanijas Kazachstane ir Rusijoje. Šiuo metu kompanija plečia savo veikla Estijoje bei Azerbaidžane.

Viena didžiausių alkoholio ir cigarečių importuotojų Lietuvoje bendrovė „Bennet Distributors” sėkmingai veikia Lietuvos rinkoje jau 15 metų. UAB „Bennet Distributors” prezidentas Benas Gudelis teigė, kad bendrovės pardavimas yra loginis verslo koncentracijos sprendimas. „Parduodame bendrovę vienam iš pasaulinio alkoholio verslo lyderių ir esame įsitikinę, kad šis žingsnis lems „Bennet Distributors” sėkmingą plėtrą Lietuvos rinkoje”, – teigia B. Gudelis.

Įsigyjanti „Bennet Distributors” kompanija „S.P.I. Group” nežada keisti šios bendroves struktūros bei veiklos. Kaip teigė O. Gusevas, „S.P.I. Group” sieks įtvirtinti užimamas UAB „Bennet Distributors” pozicijas rinkoje, todėl bus skiriamos didelės investicijos į naujų pardavimo ir rinkodaros programų įgyvendinimą. „S.P.I. Group” glaudžiai bendradarbiauja su daugeliu tarptautinių alkoholinių produktų tiekėjas, todėl po bendrovės įsigijimo, „Bennet Distributors” portfelis turėtų pasipildyti naujais produktais”, – teigia O. Gusevas.

Viena iš pasaulio rinkos lyderių savo segmente kompanija „S.P.I. Group” yra teisėtas prekės ženklų „Moskovskaya”, „Stolichnaya” ir kt. savininkas daugiau nei 100 pasaulio šalių. „S.P.I. Group” yra pagrindinis didžiausios Baltijos šalyse alkoholio gamintojos bendrovės „Latvijas Balzams” bei kitų Latvijos ir Lietuvos distribucinių bendrovių akcininkas.

UAB „Baltijos Alkoholiniai produktai”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.