„SBA” darbuotojai aktyviai mokosi

Koncerno „SBA” ir jo valdomų įmonių darbuotojai intensyviai mokosi. Jie naudojasi Europos socialinio fondo suteiktos dalinės paramos galimybėmis. Parama iš ES struktūrinių fondų skirta projektui „Žmonių išteklių vystymas „SBA” grupės įmonėse taikant individualizuotus bendrųjų mokymų metodus ir tokiu būdu didinant įmonių ir pačių darbuotojų konkurencingumą rinkoje”. Bendra šio projekto vertė – 847.176 Lt, o struktūrinių fondų parama sieks 0,5 mln. Lt.

Jau pusšimtis „SBA” grupės vadovų baigė pirmuosius Strateginio planavimo mokymus aukščiausio lygio vadovams. Mokymo programa parengta remiantis naujausiais šiandieninio verslo principais, nagrinėjant konkrečius Grupei ir įmonei aktualius verslo atvejus. Strateginio planavimo mokymus aukščiausio lygio vadovams organizavo VšĮ „Baltic Management Institute” (BMI). Mokymus ir dėstomų temų aktualumą „SBA” grupei darbuotojai vertino palankiai: „Mokymus galima pritaikyti tobulinant procesus įmonėje. Gausu paprastų pavyzdžių, kurie padėjo geriau suvokti turinį. Tai naudinga, ypač planuojant karjeros perspektyvas”,- sakė vienas vadovų.

Taip pat jau įvyko Strateginio planavimo mokymai vidutinio lygio vadovams ir specialistams. Juos organizavo IĮ „M. Grurskienės mokymo centras”. Šiais mokymais siekta suvienodinti strateginės vadybos žinias verslo planavimo ir kontrolės, finansų ir apskaitos, marketingo, investicijų planavimo, įvertinimo ir veiklos racionalizavimo srityse. Darbuotojai mokėsi interpretuoti finansinę informaciją, geriau suvokti įmonės kaip visumos veiklos mechanizmą bei atskirų jos funkcijų tarpusavio sąsajas. „Šis seminaras buvo naudingas: supratau strategijos planavimo principus, daug sužinojau apie finansus, išmokau planuoti ir analizuoti užsakymus”,- komentavo šio seminaro dalyvis. Mokymuose dalyvavo virš šimto darbuotojų iš „Klaipėdos baldų”, „Šilutės baldų”, „Akmenos”, „Kauno baldų”, „Karigės”, „Šatrijos”, „Utenos trikotažo prekybos”, „Klaipėdos baldų prekybos” ir „Utenos trikotažo”. Gruodį įvyks paskutiniai Strateginio planavimo mokymai „SBA” grupės vidutinio lygio vadovams ir specialistams.

Spalio mėnesį prasidėjo Didžiojoje Britanijoje organizuojami anglų kalbos kursai. Kursus kalbų mokykloje Didžiojoje Britanijoje organizuoja VšĮ „American English School”. Šių mokymų programa orientuota į praktinių anglų kalbos įgūdžių lavinimą verslo kontekste. Kiekvienam kurso dalyviui sudaroma individuali programa: atsižvelgiama į jo esamą anglų kalbos žinių lygį, veiklos specifiką ir konkrečius poreikius. Darbuotojai į šiuos kursus atrinkti įvertinus kalbos naudojimo poreikį darbinėje veikloje, dabartinės kalbos žinių lygį bei planuojamas karjeros perspektyvas.

„SBA grupės karjeros planavimo sistema grindžiama ne vien darbuotojo iniciatyva tobulėti, bet ir įmonės investicijomis į darbuotojo žinias bei įgūdžius”,- aiškino SBA grupės personalo viceprezidentė Asta Jaloveckienė. „Mokymas visada užėmė svarbią vietą mūsų grupės personalo politikoje. Tačiau vien savo lėšomis nebūtume pajėgę per tokį trumpą laiką organizuoti tokios aukštos kokybės specializuotų mokymų”,- sakė p. Asta.

„SBA” darbuotojų mokymo projektas truks iki kitų metų birželio mėnesio. Savo žinias ir įgūdžius aukščiausio ir vidutinio lygio vadovai bei specialistai gilins 10 programų mokymo cikle strateginio planavimo, finansų, lyderystės, rinkodaros, personalo, tiekimo grandinės valdymo, pardavimų, tarptautinių derybų ir anglų kalbos kursuose. Artimiausi metu „SBA” aukščiausio lygio vadovai ir specialistai savo žinias gilins lyderystės ir rinkodaros srityse. Tolimesnius mokymus organizuos UAB „TMD partneriai” ir BMI.

UAB Koncernas „SBA”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.