Pašto paslaugos gyventojams nebrangs

Lapkričio 28 d. Susisiekimo ministerijoje vyko susitikimas su Lietuvos pašto vadovais, kuriame buvo apsvarstyta tarifų skaičiavimo sistema už įmokų ir mokesčių priėmimą. Susisiekimo ministras Petras Čėsna pritarė pašto siūlymui keisti tarifų apskaičiavimo sistemą.

Pastaruoju metu Lietuvos paštas komunalinių paslaugų teikėjams siūlo pasirašyti pakeistas sutartis dėl atsiskaitymo už įmokų ir mokesčių priėmimą nuo 2006 m. sausio 1 d. Ryšium su tuo šalies spaudoje ir gyventojų tarpe kilo būkštavimai dėl galimo pašto teikiamų paslaugų branginimo. Todėl susisiekimo ministras inicijavo susitikimą su Lietuvos pašto vadovais ir apsvarstė tarifų skaičiavimo sistemą bei atsiskaitymo už priimtas įmokas tvarką.

Susisiekimo ministras Petras Čėsna pritarė VĮ Lietuvos paštas pozicijai, kurios pagrindas – LR Vyriausybės 1993 m. nutarimas Nr. 722. Jame sakoma, kad gyventojų įmokas priimančių įstaigų paslaugas apmoka šių paslaugų ir produkcijos teikėjai. Taigi, už priimtus mokesčius paštuose turi mokėti ne gyventojai, o komunalinių paslaugų teikėjai.

Tačiau tos komunalinių paslaugų įmonės, namų bendrijos, kurios nepasirašys naujų sutarčių su Lietuvos paštu, sudarys nepatogumų gyventojams, norintiems susimokėti mokesčius paštuose – jie nebegalės čia atsiskaityti už komunalines paslaugas. Ir bus priversti ieškoti, kur susimokėti mokesčius.

Todėl kiekviena komunalinė įmonė ar paslaugų teikėja turėtų rūpintis lėšų už suteiktas paslaugas surinkimu ir apie galimus pasikeitimus, kur ir kaip mokėti mokesčius, informuoti savo klientus.

Susitikime buvo nutarta nuo 2006 m. sausio 1 d. suvienodinti mokėjimo sąlygas visiems paslaugų teikėjams, įvedant vieną tarifą – 85 centus už kiekvieną priimtą įmoką, nepriklausomai nuo įmokų, mokesčių skaičiaus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.