Po Europą keliaujantis muzikinis projektas „Genuja ir mes” pasiekė Lietuvą

Gruodžio 10 dieną Vilniaus Kongresų rūmuose skambės melodinga itališka muzika – Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras (meno vadovas ir vyr. dirigentas G.Rinkevičius), bendradarbiaujant su Italų kultūros institutu, pristato koncertą „Genuja ir mes”, kuriame pasirodys dainininkė Anna Maria Castelli su pritariančia grupe (Simone Guiducci – gitara, Oscar Del Barba – akordeonas, klavišiniai, Salvatore Maiore – kontrabosas, violončelė). Skambės be galo populiarių Italijoje kompozitorių Paolo Conte, Fabrizio De André, Gino Paoli, Ivano Fossati, Umberto Bindi, Bruno Lauzi, Luigi Tenco dainos. Kiekvienas iš šių XX a. viduryje klestėjusių kompozitorių yra vienaip ar kitaip susijęs su Genuja – gyvenę ir kūrę šioje Ligūrijos regiono sostinėje, grožiu prilygstančioje Venecijai, Florencijai ar Romai.
Genuja – žavingas ir jaukus uostas, turintis tūkstantmetę istoriją, 2004 metais buvęs paskelbtas Europos kultūros sostine. Visi Genujos kūrėjai buvo ir gabūs muzikantai, ir be galo išraiškingos bei aistringai mylinčios gyvenimą asmenybės. Jų biografijose gausu dramatiškų įvykių. Vienas iš pavyzdžių – Luigi Tenco gyvenimas. Garsi ir italų dievinama Luigi Tenco mylimoji – dainininkė Dalida – 1967 metais San Remo festivalyje kartu atliko jo dainą „Ciao Amore”. Dainai nelaimėjus festivalio, kompozitorius nusižudė, prieš tai apkaltinęs konkurso žiuri korupcija. Nesėkmingai bandė žudytis ir garsioji Dalida.
Paolo Conte dainas yra dainavę garsieji Adriano Celentano, Bruno Lauzi. Kitas garsus Genujos kompozitorius – Fabrizio De André, dėl karšto būdo netgi kalėjęs – kūrė aistringas dainas, inspiruotas Genujos liaudies muzikos, Leonardo Coheno, Bobo Dylano, bitnikų kūrybos, genujiečio Gino Paoli dainos „Senza fine” visame pasaulyje yra įrašyta apie 300 versijų.
Daugelyje Europos scenų žinoma dainininkė Anna Maria Castelli savo karjerą pradėjo kaip džiazo muzikantė. Dažnai sunku nusakyti vokalistės muzikinį stilių – ji daug eksperimentuoja: nuo klasikinės muzikos koncertų iki pop muzikos, nuo muzikinių reviu iki teatro. Visa tai ji gali įgyvendinti įspūdingų savo balso galimybių, gebėjimo kalbėti penkiomis užsienio kalbomis, dainininkui neįprasto profesionalaus artistiškumo dėka. Teatras dažnai yra geriausiai tinkanti erdvė menininkės saviraiškai. Genujos kompozitorių dainas dainininkė taip pat perteiks savitai ir originaliai interpretuodama.
A.M.Castelli vadovauja Sarzanos (Italija) muzikos mokyklai, yra festivalio „Vasaros džiazas” direktorė, asociacijos Artemusique Européenne prezidentė, taip pat Italijos moterų kamerinio orkestro rėmėja. Dainininkė bendradarbiauja su Pari Opportunita komisija, kurią įkūrė Italijos Ministras pirmininkas, ir kurios veikla skirta kovai prieš AIDS.
A.M. Castelli yra pelniusi daugybę muzikinių apdovanojimų kaip džiazo ir kabareto muzikos atlikėja, ji yra reikšmingų meninių projektų rengėja. Solistė yra išleidusi keturias kompaktines plokšteles, iš kurių paskutinė, „Something to remmember”, buvo ypač šiltai sutikta kritikų ir šiuo metu labai populiari tarp klausytojų. Su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru 2002 metais atlikėja dalyvavo poeto, filosofo Leo Ferre „L’Opéra Du Pauvre” pasaulinėje premjeroje Vilniuje.
Vilniaus Kongresų rūmuose koncertas prasidės 18 val.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.