Patyčios kelyje – dar be įvertinimo

Kiek gali tęstis paprastos istorijos tyrimas? Pasirodo, ilgai. Ypač jeigu gali pasitvirtinti policijai nemaloni tiesa.

„Lietuvos ryto” publikacija apie skandalingą Ukmergės rajono policijos pareigūnų elgesį su nėščia aštuoniolikmete ir metais vyresniu jos vyru pagaliau išjudino ir aukštus pareigūnus Vilniuje.

Ukmergės policijos komisariate vakar lankėsi vidaus reikalų ministras Gintaras Furmanavičius ir Vidaus reikalų ministerijos sekretorius Stanislovas Liutkevičius.

Aukšti pareigūnai domėjosi ne tik rajono komisariato problemomis, bet ir prieš dvi savaites Ukmergę sudrebinusiu skandalu.

Antakalnio kaime (Ukmergės r.) gyvenantys sutuoktiniai devyniolikmetis Nerijus ir metais jaunesnė jo per incidentą buvusi nėščia žmona Akvilė Bartkai teigia, kad susidūrę kelyje su Ukmergės policijos patruliais patyrė smurtą ir patyčias.

Dėl šio įvykio rajono prokuratūroje yra pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Komisariate iki šiol vyksta tarnybinis patikrinimas, savo tyrimo dėl galimo Ukmergės rajono policijos pareigūnų piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir žmogaus teisių pažeidimo dar taip pat nebaigė Seimo kontrolierius Romas Valentukevičius.

Gresia baudžiamoji atsakomybė

„Tai, ką aš skaičiau „Lietuvos ryte”, yra protu nesuvokiama – kaip patruliai gali šitaip elgtis?

Tiesa, policija pateikia kitokią šių įvykių versiją.

Aš dabar laukiu tyrimo išvadų. Manau, kad jų ilgai laukti neteks, nes šis įvykis sukrėtė visuomenę”, – vakar po susitikimo su Ukmergės policijos komisariato darbuotojais kalbėjo ministras G.Furmanavičius.

Paklaustas, kaip vertina tyrimo rezultatų nesulaukusį ir savo pavaldinius beatodairiškai ginantį Ukmergės policijos vadovą Arvydą Paknį, ministras atsakė, jog galbūt komisaras turi daugiau informacijos, be to, gerai pažįsta savo pavaldinius.

G.Furmanavičius teigė, kad Ukmergės policininkams, jeigu pasitvirtintų sutuoktinių Bartkų jiems mesti kaltinimai, grėstų ir baudžiamoji atsakomybė.

Į incidentą įsivėlę Ukmergės policijos komisariato patrulis vyresnysis policininkas 33 metų Egidijus Čekanauskas, 37 metų patrulis Ramūnas Markevičius bei apylinkės inspektorių veiklos grupės tyrėjas 41 metų Albertas Ašakėnas irgi dalyvavo vakarykščiame susitikime su ministru.

Tačiau G.Furmanavičius neatskleidė, ar su jais asmeniškai bendravo.

Pagimdė anksčiau, nei planuota

Nuo policijos pareigūnų veiksmų nukentėjusi A.Bartkuvienė lapkričio 19-osios rytą Vilniaus ligoninėje susilaukė dukters.

2,6 kilogramo sveriančią ir 50 centimetrų ūgio pirmagimę moteris pagimdė trimis savaitėmis anksčiau, nei planavo.

Iškart po susidūrimo su policijos patruliais, lapkričio 15-osios vakarą, jauna moteris buvo paguldyta į Ukmergės ligoninės akušerijos skyriaus pirmalaikio gimdymo palatą.

Gimdymo išvakarėse dėl staiga pakilusio kraujospūdžio blogai pasijutusi A.Bartkuvienė buvo skubiai išgabenta į sostinę.

„Pagimdžiau pati. Jaučiuosi jau neblogai. Dabar tik noriu ramybės ir kad viskas kuo greičiau pasibaigtų”, – vakar „Lietuvos rytui” pasakė praėjusį penktadienį į namus su naujagime grįžusi A.Bartkuvienė.

Daiva Zimblienė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.