Nelegalūs medkirčiai dažniausiai siaubia rokiškėnų miškus

Pasak miškų kontrolės pareigūnų, privačius miškus neteisėtai retina ir svetimi, ir patys savininkai

Panevėžio apskrityje mažėja nelegaliai iškirstų miškų plotų. Valstybinės aplinkos apsaugos inspekcijos Panevėžio teritorinio miškų kontrolės padalinio duomenimis, per devynis šių metų mėnesius daugiau kaip 90 tūkstančių hektarų privačių apskrities miškų neteisėtai buvo iškirsta 1943 kubiniai metrai medžių.

„Palyginti su kitomis šalies vietovėmis, tai nėra daug”, – PB teigė Panevėžio teritorinio miškų kontrolės padalinio vadovas Romualdas Lukšas.

Pasak R.Lukšo, daugiausia nelegaliai iškirstų miškų – Rokiškio rajone. Čia privatūs miškai driekiasi 22 tūkstančių hektarų plote, iškirsta 720 kubinių metrų medienos.

28 tūkstančiuose hektarų Panevėžio rajono privačių miškų per devynis mėnesius nelegaliai iškirsta 357; 14 tūkstančių hektarų Kupiškio miškų – 65; 15 tūkstančių hektarų miškų turinčiame Biržų rajone – 265 kubiniai metrai medžių.

Panevėžio teritorinio miškų kontrolės padalinio vadovo teigimu, už neteisėtus kirtimus ir kitus miško tvarkymo pažeidimus apskrityje šiemet buvo nubausti 224 asmenys, jiems paskirta 65 tūkstančiai litų baudų.

„Miškus nelegaliai kerta ne tik svetimi, bet ir patys savininkai. Pavyzdžiui, Panevėžio rajone šiais metais už tai jau nubaudėme daugiau kaip 40 miško savininkų”, – sakė R.Lukšas.

Neringa Martinkutė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.