„Gubernijos” alaus darykla iš pasaulinio čempionato parsivežė tris aukso medalius

„Gubernijos” alaus daryklos alaus rūšys „Gubernijos ekstra”, „Žalgirio” ir „Ledo” šiais metais nepriklausomame Gėrimų degustavimo institute (Beverage Testing Institute) apdovanotos aukso medaliais ir pripažintos geriausiais gaminiais pasaulyje šviesaus alaus – „Lager styles” kategorijoje.

„Gubernijos ekstra” alus surinko daugiausiai – 92 balus ir apibūdintas kaip: „Vidutiniškai gelsvo atspalvio alus, kurio skonyje jaučiamas lengvas karamelės prieskonis su džiovintų gėlių, vaisių, irisų ir upės smėlio akcentais, kurie susipina į tobulybę”. „Žalgirio” alus, surinkęs 91 balą, įvertintas kaip „ypač turtingo skonio alus”, o „Ledo”, surinkęs 90 balų – kaip „ypatingai gaivinantis”. „Gubernijos” gaminiai aplenkė tokius alaus pasaulyje žinomus gamintojų vardus kaip Grolsch Bierbrouwerij ir Stella Artois. Praeitais metais tame pačiame konkurse „Gubernijos” alus „Kvietinis baltas” pripažintas geriausiu pasaulyje (92 balai). Šie „Gubernijos” gaminiai – pirmieji lietuviškos produkcijos pavyzdžiai, gavę tokius aukštus pasaulinius įvertinimus.

Konkurso, kuris rengiamas kasmet, ekspertams įvertinti savo produkciją už tam tikrą dalyvio mokestį gali pateikti visi norintys alaus gamintojai. Dalyvaujantys produktai suskirstomi į kategorijas ir alus degustuodamas atsitiktine tvarka trijuose turuose, po kurių vis tikslinamas alaus įvertinimas balais iš 100 galimų surinkti. Kad alus būtų įvertintas kuo tiksliau, Gėrimų degustavimo institutas gėrimų testavimą rengia specialioje laboratorijoje Čikagoje, kur degustuotojams sudaromos idealiausios sąlygos susikoncentruoti tik ties vertinamais gėrimais. Toks testavimas vyksta savaitgaliais, vis tuo pačiu paros metu – ryte. Per kelias valandas trunkančią degustavimo sesiją ragaujama ne daugiau kaip 15-20 produktų. Taip užtikrinami tikslūs ir visame pasaulyje pripažįstami įvertinimai.

„Gubernijos” vadovams tokie aukšti apdovanojimai nebuvo netikėti – „Gubernijos ekstra” alus Lietuvoje buvo apdovanotas „2002 Metų gaminio” medaliu, o „Žalgirio” alus šiemet, „Agro’Balt” parodos metu vykusiame „Degustalit” konkurse pripažintas „skaniausiu alumi Lietuvoje” – jam skirta I vieta. Trys iš Amerikos parsivežti aukso medaliai, skirti visiems „Gubernijos” alaus daryklos produktams, kurie dalyvavo konkurse, tik patvirtina pasirinktos alaus gamybos technologijos pranašumą. „Gubernijos” alaus darykla vienintelė iš didžiųjų Lietuvoje dirbančių alaus akcinių bendrovių alaus gamybos procese netaiko „high gravity” technologijos, kuri ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje yra labai populiari.

AB „Gubernija”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.