Kenijos vyriausybė uždraudė opozicijos mitingus

Kenijos vyriausybė atmetė opozicijos raginimus surengti išankstinius rinkimus po nesėkmingo referendumo dėl konstitucijos ir uždraudė visoje šalyje rengti opozicijos mitingus, tačiau opozicija tikina draudimui nepaklusianti.

Šeštadienį Nairobyje surengtas didžiulis opozicijos mitingas, kuriame buvo džiūgaujama dėl naujos konstitucijos atmetimo referendume. Atsidėkodama rinkėjams opozicija pažadėjo surenti ir daugiau mitingų visoje šalyje.

„Referendumas buvo rengiamas tik tam tikru klausimu – dėl naujos konstitucijos priėmimo ar atmetimo. Tik tiek”, – teigė viceprezidentas Mudis Avoris (Moody Awori).

„Vyriausybė aiškiai pareiškia, kad jos didžiausias prioritetas yra plėtros plano įgyvendinimas ir kad nėra jokio tikslo surengti išankstinius rinkimus”, – pažymėjo jis.

„Vyriausybė neleis surengti planuojamų mitingų ir (visuomenė) yra perspėjama nedalyvauti susibūrimuose, – teigiamas pranešime. – Keniečiams teikiama laiko apmąstymams, kad prasidėtų rimtos konsultacijos dėl konstitucijos”.

Po referendumo šalies prezidentas Mvai Kibakis (Mwai Kibaki) iš darbo atleido visus kabineto narius ir atidėjo parlamento darbo atnaujinimą sakydamas, jog siekia reorganizuoti vyriausybę, kad ji taptų efektyvesnė.

M. Kibakis rėmė pasiūlytą naująją konstituciją, tačiau pralaimėjo referendumą opozicijai, vadinamajai oranžinei komanda.

Oranžinių stovyklos lyderis buvęs kelių ir viešųjų darbų ministras Raila Odinga (Raila Odinga) teigė, kad mitingai bus rengiami, jų datos bus paskelbtos pirmadienį.

2005-11-28 07:02

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.