„Maisto banko” labdaros akcija sutelkė Lietuvos žmones padėti skurstantiems

Praėjusį savaitgalį prekybos centruose vykusios „Maisto banko” akcijos metu septyniolikos Lietuvos miestų gyventojai skurstantiems nupirko ir paaukojo maisto produktų už daugiau nei 270 tūkstančių litų – trečdaliu daugiau nei 2004 metais.

Pirkėjų paaukoti produktai atiteko 142 nevyriausybinėms labdaros organizacijoms, kurios maitina skurstančiuosius labdaros valgyklose, remia gausias mažo biudžeto šeimas, neįgaliuosius, krizę patyrusius žmones, tėvų globos netekusius vaikus. Akcijai talkino daugiau kaip 3 500 savanorių.

„Maisto banko” akcija Lietuvoje vyko jau trečią kartą, ją organizavo labdaros ir paramos fondas „Lietuvos ir JAV iniciatyvos”.

„Akcijos sėkmė – ne tik tai, jog paaukoti maisto produktai pasieks tūkstančius žmonių, kuriems reikalinga pagalba. Ši akcija – visuomenės gerumo ir atjautos barometras. Žmonės aukojo nesitikėdami padėkos ar reklamos. Juk nereikia būti milijonieriumi, kad galėtum padėti kitam”, – sakė fondo „Lietuvos ir JAV iniciatyvos” direktorė Jolanta Blažaitė.

Pasak J.Blažaitės, parduotuvėse budintys savanoriai išgirsdavo ir priekaištų, jog skurstančiais turi rūpintis valdžia. Tačiau net ir turtingose šalyse, tokiose kaip Prancūzija ar Didžioji Britanija, „maisto bankai” maitina šimtus tūkstančių vargšų. Lietuvoje, kaip ir kitose Europos šalyse, JAV, Kanadoje, „Maisto bankas” renka maistą iš gyventojų ir verslo organizacijų – gamintojų bei prekybininkų.

„Maisto banko” akcijai talkino prekybos tinklai „Iki”, „VP Market” bei „Rimi”, taip pat UAB „Hydro Texaco” kompanija, dovanojusi kurą produktų išvežiojimui, bei AB „Utenos trikotažas”, kurios dovanotais marškinėliais vilkėjo prekybos centruose budintys savanoriai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , .

2 atsiliepimai į "„Maisto banko” labdaros akcija sutelkė Lietuvos žmones padėti skurstantiems"

  1. Valdas

    Laba diena,
    Panevėžyje akcijoje aktyviai dalyvavo Panevėžio ateitininkai. Malonu girdėti, kad akciją remia (marškinėliais) Utena, akcijoje dalyvavę Panevėžio ateitininkai vilkėjo prieš 3 ar 2 metus marškinėlius, kuriuos dovanojo taip pat Utena PKA. Juos akcijos metu vilkėjo PKA, nes su ,,obuoliais” truko parduotuvėse

  2. jokubeee:)

    😉 8) 8) 8) 8) 8) 👿 😮 😥 💡 😐 😯 🙄 🙄 😕 😛

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.