Sober.AH jau apkrėtė tūkstančius vartotojų visame pasaulyje

Sober.AH kirminas ir toliau plinta užkrėsdamas tūkstančius kompiuterių visame pasaulyje. Pagal Panda laboratorijos surinktus duomenis, JAV, Meksika ir Vokietija yra šalys, labiausiai nukentėjusios nuo šio kirmino, kuris jau ir taip yra dažniausiai aptinkamas pasaulyje su tiesioginiu antivirusiniu sprendimu Panda ActiveScan. Norėdama sustabdyti Sober.AH kirmino plitimą, Panda Software sukūrė nemokamą PQRemove priemonę, su kuria visi vartotojai gali veiksmingai aptikti ir sunaikinti šį kirminą bet kuriame kompiuteryje, kuris tik galėtų būti užkrėstas. Šią priemonę galite parsisiųsti adresu: http://www.pandasoftware.com/download/utilities/

Šiuo metu, daugybė e-laiškų, užkrėstų Sober.AH, vis dar plinta. Anot Panda laboratorijos direktoriaus Luis Corrons: „Tai leidžia mums manyti, kad Sober.AH yra masiškai išsiuntinėjamas kompiuterių tinklais, užkrėstais botais,- kenksmingo kodo rūšimi, kuri paverčia kompiuterį zombiu, padedančiu virusams ir hakeriams. Šioje situacijoje tikimybė gauti žinutę, užkrėstą šiuo kirminu, yra labai didelė, kaip ir infekcijos rizika.”

Kadangi Sober.AH neišnaudoja jokių pažeidžiamumų, tačiau pasinaudoja socialinės inžinerijos metodu, kad užkrėstų kompiuterius, šių atakų taikiniais galėtų būti kompiuteriai, kurie neturi tinkamos apsaugos prieš internetines grėsmes, ar kurie klaidingai atsinaujina. „Neapsaugotas kompiuteris yra grėsmė visiems interneto vartotojams. Šiuo metu kompiuterinių nusikaltėlių aktyvumas kelia labai didelį pavojų ir jų atakos tampa vis sudėtingesnės. Jau nebe gana būti atsargiems naršant po internetinius puslapius ar atidarant e-laiškus. Labai svarbu naudoti visas galimas technologines priemones, kurios gali suteikti priimtiną apsaugos lygį nuo internetinių pavojų”, aiškina Luis Corrons.

Proaktyviosios apsauginės technologijos TruPrevent aptinka ir blokuoja Sober.AH, net prieš tai jų neatpažindamos, taigi ir nereikalaudamos išankstinių atsinaujinimų. Dėl to kompiuteriai su instaliuotomis šiomis technologijomis yra apsaugoti nuo pat tos akimirkos, kai tik ši grėsmė pasirodo.

Panda Software klientai, kurie dar neturi TruPrevent technologijų, jau dabar turi atsinaujinimus, kurios gali instaliuoti kartu su jų antivirusine, kad būtų užtikrinti, jog yra apsaugoti nuo nežinomų virusų ir įsilaužėlių. Vartotojams, kurie turi kitos gamintojos antivirusines, Panda TruPrevent Personal yra idealus sprendimas, kadangi jis yra suderinamas ir papildo šiuos produktus, suteikdamas papildomą apsaugos liniją, kuri veikia, kol antivirusinė siunčiasi atnaujinimus, taip sumažindamas infekcijos riziką. Daugiau informacijos apie TruPrevent technologijas rasite http://www.pandasoftware.com/truprevent

Norėdama padėti kuo daugiau vartotojų nuskanuoti ir dezinfekuoti jų sistemas, Panda Software siūlo savo nemokamą tiesioginį sprendimą nuo grėsmių – Panda ActiveScan, kuris dabar taip pat aptinka ir šnipinėjimo programas (http://www.activescan.com). Administratoriai, kurie norėtų įtraukti ActiveScan į savo tinklapius, gali gauti HTML kodą nemokamai adresu: http://www.pandasoftware.com/partners/webmasters.

Daugiau informacijos apie Sober.AH rasite Pandos Software Enciklopedijoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.