„flyLAL” siūlo sutaupyti iki 60 milijonų litų biudžeto lėšų

„flyLAL” vadovai spėja, kad Ministras Pirmininkas Algirdas Brazauskas, teigdamas, kad neseniai atnaujintas „prezidentinės” klasės saloną turintis lėktuvas „Boeing 737-500” yra per daug nusidėvėjęs, omeny turėjo prieš metus valstybei siūlytąjį pirkti šešiais metais senesnį „Boeing 737-200”.

Manoma, kad A. Brazauskas neteisingai suprato spaudoje pasirodžiusį oro bendrovės siūlymą valstybės valdininkams naudotis specialiai įrengtu lėktuvu, nes „flyLAL” iš anksto ir išsamiai neinformavo Premjero apie pasiūlymą nuomoti lėktuvą. Ministras Pirmininkas „flyLAL” siūlymą nuomoti šį lėktuvą valstybiniams skrydžiams suprato kaip bandymą valstybei parduoti atnaujintąjį „Boeing 737-500”.

„Premjeras neturėjo galimybės gauti išsamią informaciją dėl žiniasklaidoje pasirodžiusių pranešimų ir turbūt tiesiog supainiojo lėktuvus. Dar prieš privatizacija tuometinė valstybinė kompanija „Lietuvos Avialinijos” siūlė valstybei įsigyti kitą lėktuvą „Boeing 737-200”, kuris tikrai yra 6 metais senesnis. „flyLAL” neketina parduoti „prezidentinį” saloną turintį „Boeing 737-500″ lėktuvą, tačiau yra pasirengę bendradarbiauti teikiant užsakomųjų skrydžių paslaugas,” – teigė „flyLAL” generalinis direktorius Vidas Žvinys.

Pasinaudojus „flyLAL” siūlymu valstybės reikmėms nuomotis šį lėktuvą, preliminariais paskaičiavimais per 10 metų būtų sutaupyta per 60 mln. Lt biudžeto lėšų lėktuvo įsigijimui, bei per 25 mln. Lt. aptarnaujančio personalo ruošimui bei kvalifikacijos kėlimui.

„Į personalo, kuris atlieka lėktuvo priežiūrą, apmokymus bei profesinės kompetencijos kėlimą, specialius kursus ir tobulinimusi, bendrovė kasmet investuoja maždaug po 2,5 mln. Lt, o perkant naujus lėktuvus valstybės reikmėms reiktų nuo pagrindų kurti techninio aptarnavimo bazę”, – teigė V.Žvinys.

Pasak V.Žvinio, ‘flyLAL” turi itin išdirbtą lėktuvų aptarnavimo sistemą bei kvalifikuotą personalą, dėl to lėktuvo techninė būklė yra pastoviai kontroliuojama ir išlaikoma aukščiausiame lygmenyje. Tinkamai eksploatuojamas ir prižiūrimas „prezidentinio” salono lėktuvas „Boeing 737-500” tarnaus dar mažiausiai 25 metus.

„flyLAL” vadovai pakvietė A. Brazauską bei Krašto apsaugos ministrą Gediminą Kirkilą apsilankyti „flyLAL” būstinėje Vilniuje jiems patogiu metu, apžiūrėti atnaujintąjį „Boeing 737-500” saloną bei įsitikinti jo komfortabilumu ir pritaikymo oficialiems skrydžiams galimybes.

„flyLAL” „Boeing 737-500” atnaujino su intencija, kad aukšti valstybės pareigūnai juo skraidys tol, kol bus nuspręsta, ar reikia įsigyti lėktuvų valstybės reikmėms. Bendrovė yra pasirengusi išskirtines paslaugas valstybės pareigūnams teikti ir ateityje, jei būtų nutarta atsisakyti orlaivio pirkimo.

1993 metų gamybos „Boeing 737-500” yra nupirktas iš oro bendrovės „Air France”. Neseniai Techninės lėktuvų aptarnavimo centre „LAL Technics” šio orlaivio salonas buvo specialiai modifikuotas orientuojantis į aukštesnės klasės vartotojus. Jame įtaisyti 12 patogių odinių krėslų, atlikti kiti salono patobulinimai.

Atnaujintuoju lėktuvu jau ne kartą naudojosi Lietuvos Respublikos Prezidentas ir įvairios delegacijos oficialiems vizitams užsienio valstybėse.

Kaip ir visi bendrovei priklausantys orlaiviai, šio lėktuvo techninė būklė prižiūrima profesionalių „LAL Technics” padalinio specialistų. Priežiūra atliekama pagal sertifikuotus Europos Sąjungos PART-145 reikalavimus.

„flyLAL”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.