Tarptautinei neįgaliųjų dienai – fotografijų ir piešinių paroda

Lapkričio 28 d., 15 val., Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje atidaroma fotografijų ir neįgalių vaikų piešinių paroda.
Parodos dalyvius ir svečius sveikins socialinės apsaugos ir darbo ministrė Vilija Blinkevičiūtė. Projektus ir eksponuojamus darbus pristatys Lietuvos žmonių su stuburo pažeidimais asociacijos prezidentė Kristina Kosovskaja ir Lietuvos aklųjų ir silpnaregių ugdymo centro mokytoja Giedrė Račiūnienė. Parodos atidaryme taip pat dalyvaus Lietuvos žmonių su stuburo pažeidimais asociacijos nariai bei Lietuvos aklųjų ir silpnaregių ugdymo centro mokiniai.
Fotografijų paroda – Lietuvos žmonių su stuburo pažeidimais asociacijos šiais metais vykdyto projekto „Mes galim” dalis. Projekto tikslas – formuoti visuomenės teisingą socialinį vaizdinį apie neįgaliuosius ir plačiai skleisti informaciją apie asociacijos vykdomus projektus, taip sudarant sąlygas dalyvauti integracijos procese kuo daugiau žmonių, turinčių negalią. Fotografijose užfiksuota Lietuvos žmonių su stuburo pažeidimais asociacijos veikla, jos nariai bei jų pasiekimai. Parodą sudaro 29 darbai, kurių autorius – fotografas Egidijus Skiparis. Paroda jau eksponuota Varėnoje, Birštone, Šakiuose, Panevėžyje, Druskininkuose, Palangoje, Alytuje.
Piešinių parodos autoriai – Lietuvos aklųjų ir silpnaregių ugdymo centro mokiniai, kurie dalyvavo kūrybinėje stovykloje, surengtoje pagal projektą „Ilsėkimės su mūzomis”. Projekto tikslas – sudaryti kuo palankesnes sąlygas vaikams su regėjimo negalia mokytis, kurti ir ruoštis savarankiškam gyvenimui, sutvirtinant jų pasitikėjimą savimi. Piešinių paroda norima parodyti, kad nereginčio žmogaus pojūčių, emocijų ir minčių pasaulis ne ką mažiau spalvingas už reginčiojo, tik mažiau pažįstamas, labiau paslėptas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.