Pasaulinę AIDS kampaniją Lietuvoje pradeda dainininkai Linas ir Simona, Hokšila ir Biplanai

„Gruodžio 1 – oji Pasaulinė AIDS diena. Sustabdykime AIDS – išpildykime pažadą” – tokiais žodžiais dainininkai Linas ir Simona, Hokšila ir Biplanai kreipiasi į visuomenę per įvairias radijo stotis.

Linas ir Simona yra šių metų Pasaulinės AIDS kampanijos Lietuvoje veidas. Todėl neatsitiktinai visoje Lietuvoje kabo socialiniai plakatai su šiais populiariais dainininkais, kviečiančiais „žengti į meilę atsakingai”. Be to, naujajame Lino ir Simonos kompakte „I LOVE U” yra daina, skirta mirusiesiems nuo AIDS atminti – „Jei Tavo akys ištars tikiu”.

„Linas ir Simona – puikiai atstovauja Pasaulinę AIDS kampaniją Lietuvoje ir labai aktyviai dalyvauja prevenciniuose renginiuose, segi raudonus kaspinėlius – tolerancijos su ŽIV užsikrėtusiais ženklelius, bendrauja su jaunimu, – teigia Lietuvos AIDS centro direktorius dr. Saulius Čaplinskas. – Grupė „Biplan” Pasaulinę AIDS kampaniją atstovavo 2002 – 2003 metais, o Hokšila, kuris Afrikoje bendravo ir leido laisvalaikį su ŽIV užsikrėtusiais vaikais, tikimės, bus ateinančiųjų metų „veidas” Lietuvoje.”

Po kreipimosi į radijo stotis klipukus jau pradėjo transliuoti – „M1”, „M1+”, „LIETUS”, „VENTUS”, „INDRA”….

„Viliamės, kad ir kitos radijo stotys, suprasdamos Pasaulinės AIDS dienos svarbą, prisidės prie šiai dienai skirtos socialinės akcijos ir sutiks transliuoti populiarių Lietuvos dainininkų ištartus žodžius, kurie atitinka šių metų pasaulinės AIDS kampanijos šūkį”, – teigia dr. Saulius Čaplinskas.

Šių metų pasaulinė AIDS kampanija „Sustabdykime AIDS. Tesėkime pažadą” yra skirta tarptautiniam ir nacionaliniam bendradarbiavimui stiprinti. Kampanijos sėkmės veiksnys – didesnis visuomenės informuotumas apie ŽIV infekciją.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.