C. Crowe’as savo naują filmą skyrė tėvui

Cameronas Crowe’as, filmų „Džeris Magvairas”, „Vanilinis dangus”, „Žingsnis iki šlovės” režisierius, sako, kad naują savo juostą „Elizabettaunas” jis skyrė mirusiam tėvui. Lakpkričio 25 d. pradedamas rodyti filmas pasakoja apie jauną vaikiną Driu (akt. O. Bloomas), kuris grįžta į gimtąjį Kentukį į savo tėvo laidotuves. Tik po jo mirties Driu pradeda susipažinti su savo šeima, savo paties šaknimis ir netikėtai susitinka su žavia mergina Kler (akt. K. Dunst).
Panašiai nutiko ir režisieriui C. Crowe’ui, kuris pripažinimo sulaukė tik 1989 m., kai, jam besisvečiuojant Kentukyje, nuo širdies smūgio mirė jo tėvas. Tai ne vienintelis režisieriaus biografijos atspindys filme „Elizabettaunas”. Nemažai juostos veikėjų ir įvykių yra sukurti remiantis C. Crowe’o gyvenimu. Štai Kler, kurią lėktuve sutinka į laidotuves skrendantis Driu, yra tikra režisieriaus žmonos Nancy Wilson kopija, kai jai buvo devyniolika. Režisierius šią heroję vadina savo mylimiausia ir sako: „Iškart negali suprasti, kad šis žmogus yra lyg angelas. Tai žmogus, kuris visada yra pasiruošęs tau padėti, nors galbūt tu pats to ir nepastebi”. Filme taip pat vaidina ir tikri C. Crowe’o giminaičiai. Tai pusbrolis Charlie’is Crowe’as ir mama Alice Marie Crowe. „Mano mama tikrai nėra savo kartos Katharine Hepburn, bet ją filmuoti buvo smagu”, – sakė režisierius.
„Elizabettauno” autorius neabejoja, kad mirusiam tėvui patiktų jo naujas filmas, kuriame yra ir komiškų elementų, ir neblogas emocinis užtaisas. „Tokie filmai jam visada labiausiai patikdavo”, – pridūrė Cameronas Crowe’as.

„Forum Cinemas” informacija

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.