Nuo sausio 1 d. mokytojams bus primokama už dar vieną valandą nedidinant darbo krūvio

Nuo sausio 1 d. visiems ikimokyklinių ugdymo įstaigų, bendrojo lavinimo ir profesinių mokyklų mokytojams bus pridėtas atlygis už dar vieną darbo valandą, už kurią nebuvo atlyginama anksčiau. Naujų darbų neturi būti pridedama.

Vienos valandos darbo užmokestis, neskiriant naujų darbų, mokytojams jau buvo pridėtas nuo šio rugsėjo 1 d.

Teisę spręsti, už kokius anksčiau neatlygintus darbus mokytojams bus mokama nuo sausio 1 d., numatoma palikti mokyklų vadovams – kaip rodo šių metų spalį atliktas mokytojų nuomonės tyrimas, 54 proc. pedagogų pasisako už tokį variantą. Prieš tai vadovai sprendimą turės suderinti su mokyklos taryba ir darbuotojų atstovais. Tai vakar nutarė Švietimo ir mokslo ministerijos sudaryta darbo grupė, atstovaujama Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos, Lietuvos mokytojų profesinės sąjungos, Krikščioniškosios švietimo darbuotojų profesinės sąjungos atstovų, mokyklų vadovų, Švietimo ir mokslo ir Socialinės apsaugos ir darbo ministerijų specialistų.

Taip pat darbo grupė nusprendė siūlyti keisti Vyriausybės nutarimą dėl darbuotojų, kuriems nustatytas sutrumpintas darbo laikas, ir išimtiniais atvejais leisti pedagogams dirbti daugiau nei 36 val. per savaitę. Tai leistų primokėti už vieną darbo valandą ir tiems mokytojams, kurie turi maksimalų 36 val. darbo krūvį.

Nuo sausio 1 d. numatoma didinti ir švietimo įstaigų vadovų tarnybinių atlyginimų koeficientus: ikimokyklinio ugdymo įstaigų vadovų ir pavaduotojų ugdymui 19,3 proc., bendrojo lavinimo mokyklų direktorių ir pavaduotojų ugdymui, konservatorijų vadovų ir jų pavaduotojų ugdymui, specialiųjų mokyklų vadovų ir jų pavaduotojų ugdymui, profesinių ir aukštesniųjų mokyklų direktorių ir pavaduotojų ugdymui 4,3 proc. Planuojama didinti ir neformalaus vaikų ugdymo įstaigų vadovų bei jų pavaduotojų tarnybinių atlyginimų koeficientus.

Nuo sausio 1 d. algos beveik 30 proc. turėtų didėti socialiniams pedagogams, psichologams, Pedagoginių psichologinių tarnybų specialiesiems pedagogams.

Taip pat numatoma nuo 2006 m. rugsėjo 1 d. vidutiniškai 12, 6 proc. padidinti visų pedagogų algų koeficientus.

LR Švietimo ir mokslo ministerija

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , .

4 atsiliepimai į "Nuo sausio 1 d. mokytojams bus primokama už dar vieną valandą nedidinant darbo krūvio"

  1. Mokytoja

    🙁 JAU VIENĄ KARTĄ PAKĖLĖ ATLYGINIMUS – SUPYKDĖ VISOS LIETUVOS MOKYTOJUS. NERAŠYKIT NESĄMONIŲ,NES TUO TIKI MOKINIŲ TĖVAI,BENDRUOMENĖ.JIE GALVOJA,KAD
    MES MILIJONIERIAI.IR VADOVĖLIAMS
    DAUGIAU SKIRKIT LĖŠŲ.KAI KUR PADĖTIS APGAILĖTINA

  2. Kita mokytoja

    Man atrodo, kad „virsuje” is viso nesuvokia,ka reiskia dirbti mokykloje ir uz tai gauti centus…Jiems ten viskas cin…

  3. erna

    norėčiau sužinoti,ar didės atlyginimas spec. pedagogams-logopedams, dirbantiems bendrojo lavinimo mokykloje

  4. lenke

    😳 😳 😳
    visuomene vel klaidinama.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.