Taravos Anikė išlįs iš tamsos

Taravos Anikės skulptūra ir fontanas Teatro aikštėje jau kitą vasaros sezoną galėtų būti apšviesti. Viskas priklausys nuo to, kaip sparčiai suksis miesto valdžia ir ar ji padės įgyvendinti verslininkų idėją.

Mat mintį apšviesti tamsoje skendintį fontaną iškėlę „Pramogų banko” atstovai jau susidūrė su valdininkų vangumu.

Klaipėdos savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė bandė įtikinti verslininkus, kad jiems reikėtų ne tik surinkti lėšų šiai idėjai įgyvendinti, bet ir patiems parengti projektą, mat esą tai darant Savivaldybėje, procedūros užtruktų ilgiau.

Pasak „Pramogų banko” Rinkodaros skyriaus vadovo Rolando Bražinsko, tam, kad ši idėja nebūtų numarinta, teko kreiptis tiesiai į Klaipėdos merą.

„Reakcija – žaibiška. Manau, dabar kelio atgal nebėra”, – po vakar vykusio susitikimo su miesto valdžia džiaugėsi R. Bražinskas.

Uostamiesčio meras Rimantas Taraškevičius paakino Savivaldybės administracijos darbuotojus, kad verslininkų idėjos gražinti miestą yra sveikintinos ir jiems būtina pagelbėti įgyvendinant tokius projektus. Kadangi Taravos Anikės skulptūra ir fontanas yra miesto nuosavybė, logiška, kad ir projektą rengtų Savivaldybė.

„Jei šiandien pradėsime, projektą turėsime jau vasario mėnesį”, – paragino I. Šakalienę veikti meras.

R. Bražinsko teigimu, „Pramogų bankas” jau surado galimus rangovus, kurie konsultuoja, kaip fontanas galėtų būti apšviestas.

Vienos firmos atstovai siūlė prožektorius montuoti baseino dugne, po vandeniu, o iš jų sklindančią šviesą nukreipti į skulptūrą.

Tiesa, jei projektą rengs Savivaldybės administracija, bus skelbiamas ir rangovų konkursas, todėl apšvietimo idėja dar gali keistis.

Lėšų projektui įgyvendinti tikimasi surinkti iš verslininkų. Pasak R. Bražinsko, planuojama surengti labdaros vakarą, kurio metu paaukotos lėšos ir bus skirtos fontanui apšviesti. Kiek pinigų reikėtų surinkti, jis kol kas neatskleidė.

„Jei lėšų bus surinkta daugiau, galėsime rekonstruoti ir visos Teatro aikštės apšvietimą”, – žadėjo R. Bražinskas.

Savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė svarstė, kad jau seniai bręsta idėja įsteigti senamiesčio labdaros fondą, tad esą planuojamas labdaros vakaras ir galėtų būti to pradžia.

Be kita ko, meras svarstė, kad prieš rengiant projektą reikėtų ištirti visą Teatro aikštę ir išsiaiškinti, ar nebūtų tikslinga ateityje rekonstruoti jos dangą.

Edita Užkuraitė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.