Valstybės apdovanojimais įvertinti pokario partizanai bei šiandienos kariai

Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus trečiadienį, minint Lietuvos kariuomenės įkūrimo 87-ąsias metines, įteikė valstybės apdovanojimus Lietuvos laisvės gynėjams, kariams bei karinių laipsnių regalijas karininkams.

„Ši istorinė Lietuvos kariuomenės dienos šventė mums suteikia galimybę atidžiau pažvelgti į savo istoriją ir šiandieną. Ši diena dar kartą primena ir įpareigoja: visada esame ir būsime siejami didžiausių vertybių – tiesos ir laisvės. Laisvės – kaip vienintelės galimybės patiems kurti savo šiandieną ir ateitį. Laisvės – kaip ilgamečio pasipriešinimo melui, prievartai ir okupacijai laimėjimo”, – iškilmingoje ceremonijoje sakė Prezidentas.

Valstybės vadovas padėkojo visiems, kurių pasirengimas tėvynės gynybai praeityje kūrė, šiandien tęsia ar ateityje tęs tautos kovų istoriją ir kartu Lietuvą pasauliui pristatys kaip tvirtos dvasinės jėgos valstybę.

Už rezistencinę kovą ir nepriekaištingą tarnybą Vyčio Kryžiaus ordino Komandoro kryžius (po mirties) paskirtas Tauro apygardos Žalgirio rinktinės partizanų ryšininkui ir rėmėjui Leonui Matkevičiui (Bajorui), Vyčio Kryžiaus ordino Karininko kryžius – (po mirties) Algimanto apygardos štabo viršininkui Antanui Kisieliui (Sakalui) bei Vyčio Kryžiaus ordino Riterio kryžiumi apdovanotas Vyčio apygardos partizanų būrio ryšininkas ir rėmėjas Juozas Bliuvas.

Už nuopelnus Lietuvos krašto apsaugai ordino „Už nuopelnus Lietuvai” Riterio kryžiumi apdovanota pulkininkė leitenantė, Krašto apsaugos ministerijos Personalo ir socialinės saugos departamento direktorė Lina Lajauskienė.

Ceremonijos metu Lietuvos vadovas pulkininkui leitenantui Valdui Kiveriui, Krašto apsaugos ministerijos Gynybos štabo viršininko pavaduotojui planavimui ir integracijai, pulkininkui leitenantui Antanui Plieskiui, Lietuvos kariuomenės krašto apsaugos savanorių pajėgų vadui ir pulkininkui leitenantui Gintautui Zenkevičiui, Lietuvos kariuomenės motorizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas” Provincijos atkūrimo grupės Afganistane vadui suteikė pulkininko laipsnius.

Prieš Valstybės apdovanojimų įteikimo ceremoniją Respublikos Prezidentas dalyvavo Lietuvos kariuomenės Šv. Ignoto bažnyčioje vykusiose Šv. Mišiose, skirtose Lietuvos kariuomenės 87-osioms įkūrimo metinėms.

Vidudienį Prezidentas V. Adamkus, kaip vyriausiasis valstybės ginkluotųjų pajėgų vadas, priėmė iškilmingą Lietuvos kariuomenės Vilniaus įgulos dalinių rikiuotę Katedros aikštėje.

2005-11-23 13:18

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.