Neįprasti Jurgos koncertai traukia klausytojus!

Kūriniais „Nebijok” ir „Saulė vandeny” išpopuliarėjusi dainininkė Jurga vis dažniau rengia koncertus tiek tradicinėse, tiek ir netikėtose vietose. Praėjusią savaitę Jurgos balsas skambėjo dažnam atlikėjui neįprastose erdvėse – dainininkė buvo pakviesta atlikti dvi dainas šv. Ignoto bažnyčioje ir surengė akustinį pusantros valandos trukmės solo koncertą Vilniaus Rotušėje.
Rotušės valdytojo Jono Jonyno nuomone, Jurgos vardą galima įrašyti į Rotušės istoriją – ji tapo jauniausia pop atlikėja, surengusia solo koncertą po Rotušės skliautais. Pasak valdytojo, vilniečiams Rotušėje sudaroma galimybė susipažinti su geriausiais įvairių meno rūšių – dailės, literatūros, muzikos – atstovais. „Remdamiesi šiais kriterijais Jurgą, be abejonių, taip pat pakvietėme koncertuoti pas save”, sakė Jonas Jonynas.
„Nėra vietos, kur negalėčiau dainuoti savo dainų. Muzika gali skambėti visur – reikia tik nebijoti jos pristatyti kitais, iš pradžių gal kiek neįprastais būdais”, įsitikinusi Jurga. „Muzikai nėra netinkamos vietos, nebent gali būti netinkamas nusiteikimas.” Atlikdama kūrinius šv. Ignoto bažnyčioje Jurga teigė taip įsijautusi, kad net užsimiršo, jog dainuoja. „Lauksiu naujos galimybės vėl padainuoti tokioje aplinkoje”, sakė dainininkė.
Artimiausiu metu Jurga jau pakviesta ir į kelis kitus jai naujus projektus. Gruodžio 1 dieną Jurga savo dainomis Vilniuje prie Prezidentūros į kelionę po Lietuvą išlydės kalėdinį Almos Adamkienės labdaros fondo dovanų karavaną ir kiek vėliau dalyvaus šio fondo organizuojamame miuzikle „Dainuokime kartu” pagal Hanso Christiano Anderseno pasaką „Kiekvienam savo vieta”. Šis miuziklas, kuriam muziką ir žodžius sukūrė Lietuvos vaikai, vyks septyniuose Lietuvos miestuose.
Iš viso šiais metais Jurga surengė arti dvidešimties koncertų, kuriuose pristatė albumo „Aukso pieva” dainas. Didžiausiais Jurgos pasirodymais tapo dalyvavimas Jūros šventėje Klaipėdoje, Vyno šventėje Anykščiuose ir Baltų vienybės dienos festivalyje Rygoje.
Debiutinis Jurgos albumas „Aukso pieva” buvo išleistas rugsėjo mėnesio viduryje. Šį albumą išleido Jurgos vadybos kompanija M.P.3. Artimiausias Jurgos solo koncertas vyks gruodžio 9 d. Vilniuje, klube „All Stars”. Gruodžio 31 dieną norintys sutikti Naujuosius metus kartu su Jurga kviečiami į muzikos klubą „Tamsta”, kuriame vyks šventinis šios dainininkės koncertas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.