V. Grigaravičiui – nemalonumai dėl sūnaus

Netikėtai iškilo abejonių dėl generalinio policijos komisaro Vytauto Grigaravičiaus veiksmų etikos.

Komisarui tiesiogiai pavaldi Vidaus tyrimų tarnyba tyrė skundą dėl jo sūnaus Egidijaus, dirbančio Alytaus policijoje, neva neteisėtų veiksmų. Vidaus reikalų ministerija pageidavo perimti tyrimą, bet generalinis komisaras atsakė visiškai pasitikįs departamento tyrėjais ir nurodė tyrimą tęsti Vidaus tyrimų valdybai. Nors V. Grigaravičius vakar neigė, kad bando apsaugoti sūnų nuo nemalonumų, tačiau komisaras neslėpė nusistatymo prieš E. Grigaravičių apskundusį alytiškį: esą skundai – daugumos nusikalstama veikla įtariamų žmonių gynybos taktika.

Alytuje gyvenantis Karolis Česynas Seimo Žmogaus teisių komitetui pasiskundė, kad policininkai pažeidė jo teises. Mat K. Česynui Alytaus policija pritaikė Organizuoto nusikalstamumo užkardymo įstatymą ir įspėjo nepažeidinėti įstatymų. Vyras privalėjo atvykti į Alytaus policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyrių, kur vyresniuoju tyrėju dirba E. Grigaravičius, ir pasirašyti įspėjimą.

E. Grigaravičius su kolega, K. Česyną sutikę gatvėje, nurodė jam vykti į komisariatą, kad pasirašytų dokumentą. Pareigūnų teigimu, jis pats nuvažiavo į policiją savo automobiliu. Bet K. Česynas skunde teigia, jog policininkai jam grasinę, žadėję jį į komisariatą nuvežti prievarta. Be to, esą įspėjimas jam skirtas neteisėtai.

Neoficialiomis žiniomis, tarnybinio patikrinimo metu nenustatyta, kad Alytaus pareigūnai būtų pažeidę įstatymus ar K. Česyno teises. Tačiau tyrimo metu kilo abejonių dėl generalinio komisaro veiksmų etiškumo. Mat Seimo Žmogaus teisių komitetas K. Česyno skundą persiuntė Vidaus reikalų ministerijai (VRM), o VRM sekretorius Stanislovas Liutkevičius skundą persiuntė Policijos departamentui, kuriam vadovauja V. Grigaravičius.

2005-11-23 02:52

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.