JAV Senatas ragina Rusiją pakeisti M. Chodorkovskio ir P. Lebedevo kalinimo vietas

JAV Senatas pirmadienį pareiškė, jog buvusius Rusijos naftos koncerno „Jukos” vadovus Michailą Chodorkovskį ir Platoną Lebedevą reikėtų perkelti į kitas kalinimo vietas, kadangi dabartinės neatitinka Rusijos įstatymų. Tai antradienį pranešė naujienų agentūra RIA „Novosti”.

Kaip informavo Senato kanceliarijos atstovai, raginimas perkelti M. Chodorkovskį ir P. Lebedevą yra penktadienio posėdyje priimto nutarimo sudėtinė dalis.

„M. Chodorkovskis ir P. Lebedevas turi būti perkelti į vietas, kurios atitinka Rusijos teisės normas bei praktiką”, – rašoma dokumente.

Jame pabrėžiama, kad M. Chodorkovskis atlieka bausmę Sibire, o P. Lebedevas – Jamalo pusiasalyje, nors pagal Rusijos baudžiamąjį kodeksą, „išskyrus ypatingąsias aplinkybes”, nuteistieji turi atlikti laisvės atėmimo bausmę ten, kur yra įregistruoti arba buvo nuteisti.

Amerikos senatorių nutarime sprendimas dėl M. Chodorkovskio ir P. Lebedevo kalinimo vietų parinkimo vadinamas „grįžimu prie blogiausių sovietinės epochos pažeidimų”.

Abu verslininkai šių metų gegužės mėnesį buvo nuteisti po devynerius metus kalėti už ekonominius nusikaltimus. Rugsėjį teismas sušvelnino jiems nuosprendžius iki aštuonerių metų laisvės atėmimo.

2005-11-22 07:34

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.