Už žmonos galvą – milijonas litų

Nuo vasarą Ukmergę sukrėtusios 26 metų Ingridos Skorupskaitės-Simaškienės žūties istorijos numetamas paslapties šydas.

Dėl plaukti nemokėjusios žmonos nuskandinimo įtarimai pateikti jos vyrui, 51 metų Lietuvos ir Švedijos piliečiui Ričardui Simaškai. Vyras už mylimosios gyvybę iš draudimo kompanijos tikėjosi gauti net 1,1 milijono litų.

I. Skorupskaitės-Simaškienės mirties aplinkybes aiškinasi Vilniaus apygardos prokuratūra. Bylą tiriantis prokuroras Mindaugas Jancevičius „Respublikai” patvirtino, kad penktadienį R. Simaškai pateikti įtarimai dėl nužudymo iš savanaudiškų paskatų.

Kaip jau anksčiau rašė „Respublika”, ukmergiškė siuvėja Ingrida su dvigubai už save vyresniu Ričardu vestuves atšoko šiemet gegužės pabaigoje. Artimieji buvo nustebę, kad pora taip greitai tuokiasi – mergina su vyru susipažino tik praėjusią žiemą.

Dar prieš vestuves, pavasarį jaunavedžiai išvažiavo gyventi į Vilnių. Anksčiau kukliai gyvenusi mergina su išrinktuoju lankėsi ne tik prabangiose kavinėse, bet važinėjo ir po užsienius – buvo Lenkijoje, Švedijoje.

Tačiau liepos 21-ąją artimieji atrodžiusią laimingą moterį palydėjo į kapus. Ingrida, išvažiavusi iškylauti į Trakų rajoną, nuskendo ežere savo vyro akyse. R. Simaška plaukti nemokėjusios mylimos žmonos išgelbėti nespėjo.

„Respublikos” šaltinių teigimu, ikiteisminį tyrimą I. Skorupskaitės-Simaškienės mirties aplinkybėms nustatyti pradėję pareigūnai išsiaiškino, kad žuvusiosios gyvybę vyras (kaip ir savo) buvo apdraudęs puse milijono litų. Tačiau iš draudimo kompanijos gavus polisus ir kitus dokumentus ėmė aiškėti, kad moteris iš viso buvo apdrausta 1,1 milijono litų (šią sumą sudarė gyvybės ir sveikatos draudimas, draudimas nuo nelaimingų atsitikimų bei traumų).

R. Simaška po tragedijos buvo apklaustas, tačiau jokie įtarimai nepateikti.

Netrukus R. Simaškos pėdsakai Lietuvoje dingo. Numanyta, kad vyras išvyko į Švediją tvarkyti verslo reikalų.

Tačiau tuo metu pareigūnai itin domėjosi žmoną apdraudusio vyro praeitimi. „Respublikos” žiniomis, išsiaiškinta, kad R. Simaška yra gavęs ir Švedijos pilietybę, tačiau apie tai nepranešė Lietuvos institucijoms. Kartais naudodavosi lietuviškais dokumentais (pasu, asmens tapatybės kortele, vairuotojo pažymėjimu), kartais – švediškais, išduotais Ricardo Simaskos vardu.

R. Simaška spalio 4-ąją netikėtai atsidūrė Ukmergės policijos areštinėje, kai, lėkęs automobiliu 146 kilometrų per valandą greičiu greitkeliu Vilnius-Panevėžys, buvo sustabdytas policijos patrulių ir neva pasiūlė kyšį policininkams. Mat paaiškėjo, kad R. Simaška neturi vairuotojo pažymėjimo, kurį buvo praradęs už įvairius kitus eismo taisyklių pažeidimus.

Dėl bandymo papirkti R. Simaškai iškelta baudžiamoji byla. Pateikti įtarimai, kad vairuotojas pareigūnams bandė įsiūlyti 200 litų. Dažniausiai po tokių kaltinimų įtariamieji atgauna laisvę, tačiau Ukmergės rajono apylinkės teismas R. Simašką leido suimti net dviem mėnesiams. Nepasibaigus suėmimo terminui teisėsaugininkai apsisprendė pateikti jam įtarimus ir dėl žmonos nužudymo.

Ukmergiškės Ingridos Skorupskaitės-Simaškienės laimė su turtingu vyru buvo trumpa – visu milijonu apdrausta moteris nuskendo mylimojo akyse.

2005-11-22 01:52

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.