Naujos partijos baimė įveikė maišto nuotaikas

Prognozuotasis viesulas liberalcentristų Panevėžio rajono skyriuje po savaitgalį vykusio šios partijos tarybos posėdžio taip ir nepraūžė.

Dar visai neseniai atvirai palaikę antizuokininkų pusę ir netgi užkulisiuose taręsi visu skyriumi palikti nesutarimų draskomą partiją, panevėžiečiai nuleido sparnus ir tyliai perėjo partijos pirmininko pusėn.

Vis dėlto Panevėžio apskrities ir rajono lyderis Jonas Katinas Liberalų ir centro sąjungos tarybos posėdyje buvo tarp tos mažumos, 11-os narių, kurie balsavo už tai, kad į posėdžio darbotvarkę būtų įtrauktas klausimas dėl nepasitikėjimo partijos vadovybe.

Panevėžio miesto skyriaus pirmininkas Ramūnas Vyžintas šiuo klausimu, pasak J.Katino, apskritai nebalsavo, nes pavėlavo į posėdį.

Apie pinigus – kalbėta

J.Katinas „Panevėžio rytui” aiškino, kad jis ir dabar nesusitaikė su A.Zuoko kumščio politika, o atšalimą nuo maišto lėmė apskrities rajonų skyriuose atsiradęs pasipiktinimas ir antizuokininkais. Visiems nepatikę, kam šie užsimanė kurti naują partiją. Naujų partijų kūrimu, anot J.Katino, ypač yra nepatenkinti rinkėjai.

„Prieš tarybos posėdį skyriaus narių dauguma nusprendė, kad mūsų rinkėjai nepritartų išstojimui iš partijos”, – sakė J.Katinas.

Paklaustas, ar A.Zuokas nepapirko skyrių pažadais kaip reikiant paremti juos finansiškai, J.Katinas neatsakė nei taip, nei ne.

„Prieš pusę metų priimtas sprendimas sunkiai išsilaikančiuose 37-iuose skyriuose įvesti sekretoriaus etatą ir už tai mokėti po 300-400 litų. Tada sekretoriai labiau plušės partijos labui.

Prieš dvi savaites visos šalies skyriams pažadėta skirti 100 tūkstančių litų reklaminei savivaldybių rinkimų kampanijai. Tačiau mes aiškinome, kad tiek yra per mažai”, – pasakojo Panevėžio apskrities liberalcentristų lyderis.

J.Katinas sakė, kad jį šį savaitgalį labiau sujaudino Seimo nario rinkimai Kėdainiuose nei savos partijos reikalai.

„Jei jau Kėdainiuose niekas nebeina balsuoti, tai jau reikalai prasti – žmonės visai atšalo nuo politikos. O dėl to patys ir esame kalti – atitolome nuo rinkėjų. Man po šito jau ir politiku nebesinori būti”, – skundėsi pašnekovas.

Vyrai nori būti vadais

R.Vyžintas manė, kad partijos tarybos posėdis viską sustatė į vietas, o svarstyklės labai aiškiai nusvėrė A.Zuoko naudai.

„Man labiau imponuoja daugiau darbų padirbantis Artūras Zuokas, nei daugiau kalbantys Petras Auštrevičius ir Gintaras Steponavičius”, – pirmą kartą per šį pusmetį atvirai prašneko R.Vyžintas.

Pasak miesto liberalcentristų lyderio, apskritai nereikėję tų peštynių partijoje. O jos atsiradusios todėl, kad visi vyrai jauni, visų galvos karštos, visi nori valdžios, o vadų skaičius partijoje ribotas.

Nebesidairo į griuvėsius

Iš partijos prieš mėnesį išstojęs Seimo narys Gintaras Šileikis nepanoro atviriau kalbėti apie anksčiau jį drąsiau palaikiusių panevėžiečių atsitraukimą.

„Negaliu komentuoti svetimos partijos reikalų – aš žiūriu į priekį, nebesidairau į griuvėsius”, – nusijuokė G.Šileikis.

Tačiau seimūną papiktino buvusių bendražygių svarstymai, jog rinkėjai nepritaria naujų partijų kūrimui. Kalbėti rinkėjų vardu, anot pašnekovo, – seniai atgyvenęs reikalas. O pats blogiausias politiko bruožas esąs vartymasis iš vienos pusės į kitą.

G.Šileikis žadėjo, kad jau kitą savaitę visuomenei bus pranešta apie naujai kuriamą partiją.

Buvę partiečiai neatsigauna

„Panevėžio rytas” jau yra rašęs, kad iš apskrities skyrių nuo A.Zuoko nusisuko tik pasvaliečiai – jie išstojo iš partijos.

Buvusi Liberalų ir centro sąjungos Pasvalio skyriaus pirmininkė Jolanta Preidžiuvienė korespondentei Pasvalyje Audronei Filimanavičienei teigė, kad tarp subyrėjusio partijos skyriaus, kuriame tebuvo 18 narių, tebesklando nusivylimo nuotaikos.

„Dalis buvusių pasvaliečių liberalcentristų neslepia savo ateitį siejantys su kita politine partija. Tik kuri tai dalis – didesnioji ar mažesnioji, pasakyti negalėčiau”, – sakė buvusi skyriaus vadovė.

Tačiau, pasak J.Preidžiuvienės, yra nemažai žmonių, nebenorinčių priklausyti jokiai kitai partijai. Tarp tokių esanti ir ji pati.

„Aš tikrai niekur kitur nebeisiu, jokion partijon nestosiu. Esu labai nusivylusi”, – neslėpė buvusi lyderė.

Kitur – visiška ramybė

Kituose Panevėžio apskrities rajonų skyriuose, kaip ir iki šiol, vyrauja ramybė.

„Mes visąlaik buvome daugumos pusėje ir neturėjome tokios dilemos, su kuo pasukti”, – teigė korespondentei Virginijai Juškienei Kupiškio liberalcentristų vadovas Albertas Audickas.

A.Zuoko pusėje liko ir rokiškėnai, ir biržiečiai.

Limina Kepalaitė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.