LRT vadovas atsiprašė, kad laidoje paaugliams rodytas striptizas

Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) generalinis direktorius Kęstutis Petrauskis atsiprašė žiūrovų už tai, kad šeštadienį tiesioginėje laidoje šokėja apnuogino krūtinę.

Grupės „Išjunk šviesą” šokėja nepaisė iš anksto suderinto „Lietuvos dainų dešimtuko” scenarijaus. Laidos rengėjai buvo šokiruoti ir nesugebėjo tinkamai reaguoti į tokį drastišką elgesį, teigiama LRT pranešime spaudai.

„Labai gaila, kad tai nutiko jaunimo pamėgtoje laidoje. Tačiau tai nemenkina mūsų, kaip Nacionalinio transliuotojo, atsakomybės. Atsiprašome savo žiūrovų ir užtikriname, kad adekvačiai situacijos neįvertinę darbuotojai bus nubausti. Pasimokius iš šio įvykio ateityje bus imtasi visų įmanomų priemonių, kad ir tiesioginiame eteryje panašių incidentų būtų išvengta”, – sakė K. Petrauskis.

Parlamentinės Moterų grupės pirmininkės socialdemokratės Birutės Vėsaitės nuomone, dėl incidento „bus nubausti iešmininkai – operatoriai, kas tik norite, bet pagrindinė atsakomybė gula ant generalinio direktoriaus pečių”.

Pasipiktinę striptizu mokesčių mokėtojų išlaikomos televizijos eteryje, Seimo socialdemokratai kreipė į Žurnalistų etikos inspektorių ir paprašė ištirti, ar šių lapkričio 19 dieną 21 valandą laidoje „Lietuvos dainų dešimtukas” parodytas striptizas nepažeidė nepilnamečių teisių bei laidų ženklinimo taisyklių.

Seimo Socialdemokratų partijos frakcijos seniūno Juozo Oleko nuomone, Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos generalinis direktorius galėtų ateiti į Seimą ir pasiaiškinti, kaip jis toleruoja tokius reiškinius. Parlamentaro pastebėjimais, striptizą žiūrėjo vaikai, kuriems nėra 14 ar 16 metų.

„Laidą ir studijoje, ir ekrane stebėjo daug nepilnamečių, jų tėvai nebuvo įspėti apie tokio pobūdžio programos elementus. Galimas paaiškinimas, kad vyko tiesioginis eteris, nėra pasiteisinimas, nes laidos vedėjai privalėjo atitinkamai reaguoti. Tačiau dėl nepatyrimo ar vaikantis didesnių reitingų abejotinais metodais to nebuvo padaryta”, – sakoma Socialdemokratų partijos frakcijos kreipimesi į Žurnalistų etikos inspektorių.

Ieva Urbonaitė

2005-11-21 15:31

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.