Baigėsi Studentų Teisės Olimpiada

Šiemet Studentų teisės olimpiados (toliau – STOP) tema buvo „Šeimos teisė”. Olimpiada vyko dviem etapais: pirmasis – lapkričio 10d. Mykolo Romerio universitete bei Klaipėdos socialinių mokslų kolegijoje. Antrasis – lapkričio 19-20 d. Druskininkuose, „Dainavos” poilsiavietėje. Pirmajame etape studentai sprendė 50 klausimų testą. 20 geriausiai pasirodžiusiųjų pateko į antrąjį etapą, kuris susidėjo iš 2 dalių: pirmąją dieną, šeštadienį, Druskininkuose vyko rašto darbas, kur studentai rašė esė dviem temomis, o antrąją, sekmadienį, vyko teisminio proceso inscenizacija, kur studentai turėjo argumentuotai apginti savo poziciją.

Antrajame etape studentų darbus ir retorinius sugebėjimus vertino kompetentinga, iš teisininkų praktikų sudaryta komisija: Teisingumo ministerijos atsotvė, komisijos pirmininkė, Teisėkūros ir viešosios teisės departamento direktorė Živilė Liekytė, advokatai Robert Juodka, Darius Sauliūnas bei advokato padėjėjas Mindaugas Vaičiūnas.

Deja, dėl tam tikrų aplinkybių į renginį negalėjo atvykti Teisingumo ministras Gintautas Bužinskas. Vietoj olimpiados globėjo į STOP apdovanojimų ceremoniją atvažiavo ministro patarėjas Zenonas Buivydas.

Jau pirmąją dieną, dalyviams parašius esė, išryškėjo olimpiados lyderė. Antrąją olimpiados dieną, sekmadienį, pozicijas tik sutvirtino ir pirmąją vietą iškovojo Mykolo Romerio universiteto Teisės fakulteto II kuros studentė Laura Kriaučiūnaitė. L.Kriaučiūnaitė yra jauniausia šios olimpiados laimėtoja. Laurai už pirmąją vietą atiteko nešiojamasis kompiuteris. Antrąją vietą užėmė savo ramiu tonu ir tobula iškalba vertinimo komisiją sužavėjęs Marius Ruzas iš Mykolo Romerio universiteto Strateginio valdymo ir politikos fakulteto, Teisės ir valdymo specialybės IV kurso. M. Ruzas laimėjo skaitmeninį fotoaparatą. Trečioji vieta atiteko Romui Jasevičiui iš Vilniaus universiteto, Teisės fakulteto, V kurso, kuris laimėjo mp3 grotuvą.

Pakeliui namo dalyviai išrinko kitų metų temą. Tai – sutarčių teisė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.