Lietuvos, Rusijos ir Baltarusijos muitininkai bendros operacijos „Traukinys” metu sulaikė kontrabandos už 190 tūkst. Lt.

Muitinės kriminalinė tarnyba (MKT) spalio 5-11 dienomis dalyvavo bendroje Lietuvos, Rusijos ir Baltarusijos muitinių operacijoje „Traukinys”, kurios metu siekta aptikti geležinkeliu slapta gabenamas narkotikų siuntas bei kitas neleistinas prekes.

Septynias dienas trukusios trišalės operacijos metu visų minėtų šalių muitinių pareigūnai sustiprino keleiviniais traukiniais iš Rusijos ir Baltarusijos į Lietuvą bei priešinga kryptimi vykstančių keleivių kontrolę.

Beje, Rusijos muitinės pareigūnai sustiprintai tikrino ne tik geležinkelio transportu gabenamus krovinius, bet ir kelių transportu vykstančius keleivius. Lietuvos muitinės pareigūnų veiksmus koordinavo Muitinės kriminalinė tarnyba (MKT).

Operacijos metu Lietuvos ir kitų šalių muitinių pareigūnai nuolat keitėsi informacija ir glaudžiai bendradarbiavo tikrindami gabenamus krovinius.

Iš viso operacijos „Traukinys” metu užfiksuota 17 neteisėtų prekių gabenimo atvejų, iš kurių 11-ka sudarė narkotikų ar medikamentų, turinčių psichotropinių medžiagų, gabenimai. Dėl jų iškeltos 88 administracinės bei 2 baudžiamosios bylos.

Konfiskuotų prekių vertė 190 tūkst. Lt.

Buvo sulaikyta beveik 2 kg medikamentų, turinčių psichotropinių medžiagų: „Tramadolio”, „Klofelino”, „Kodeino” ir „Korvalolio”.

Taip pat buvo sulaikytas nemažas kiekis prekursorių ir stipriai veikiančių medžiagų: 156 kg chloroformo, 158 kg sieros rūgšties, 450 kg kalio permanganato, 233 kg druskos rūgšties ir 1468 kg acetono.

MKT pareigūnai pažymi, kad vykdyta operacija buvo daugiau prevencinio pobūdžio ir leido įvertinti visų dalyvavusių šalių turimus resursus bei galimybes narkotikų kontrolei.

Taip pat pastebima, jog geležinkelio transportas vis populiarėja pervežant krovinius ir keleivius iš Rytų į Vakarus, o šie keliai sutampa ir su narkotikų gabenimo keliais, tad efektyvių kontrolės priemonių paieška išlieka aktuali.
Muitinės kriminalinė tarnyba

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.