Per savižudžių bombų sprogimus Irake žuvo 48 žmonės

Šeštadienį per bombų sprogimus Irake žuvo 48 žmonės. Išpuoliai buvo įvykdyti praėjus dienai po mirtininkų savižudžių išpuolių visame Irake, per kuriuos žuvo daugiau nei 80 žmonių. Po šių išpuolių JAV prezidentas Džordžas V. Bušas (George W. Bush) pažadėjo niekada nenusileisti kovoje prieš terorizmą.

Per žiauriausią iš šeštadienį vykusių atakų savižudis mirtininkas susisprogdino automobilyje netoli sausakimšos palapinės per šiitų šeicho laidotuves į šiaurę nuo Bagdado.

Policijos pulkininkas Mutafaras Abudas (Muthaffar Aboud) teigė, kad per išpuolį netoli Bakubos, už 65 kilometrų į šiaurės rytus nuo Bagdado, žuvo 35 žmonės ir apie 50 buvo sužeisti.

Anksčiau dar vienas savižudis sprogdintojus savo taikiniu pasirinko pilną žmonių turgų pietinėje Bagdado dalyje. Per išpuolį žuvo 13 žmonių ir apie 20 sužeisti, pranešė Vidaus reikalų ministerija.

Kreipdamasis į JAV kariuomenę amerikiečių prezidentas, viešėdamas Pietų Korėjoje, sakė, kad kariai Irake pasiliks tol, kol bus pasiekta pergalė, ir atmetė kritikų reikalavimus sudaryti tvarkaraštį 135 tūkst. JAV kareivių pasitraukimui iš Irako.

Jis citavo aukšto JAV kariuomenės vado Irake žodžius, kad galutinio pasitraukimo iš Irako termino nustatymas būtų „katastrofos receptas”, ir teigė, kad kol jis bus prezidentu, „šalies strategiją Irake nulems mūsų kariuomenės vadų sprendimai”.

„Mes kovosime su teroristais Irake. Kovosime tol, kol pasieksime pergalę, dėl kurios labai ryžtingai kaunasi mūsų narsūs kariai”, – pažymėjo Dž. V. Bušas.

Eglė Šalaševičiūtė

2005-11-20 10:30

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.