Sekmadienį Kėdainių rinkėjai rinks savo parlamentarą

Sekmadienį Kėdainių rinkimų apygardos rinkėjai rinks savo Seimo narį. 7 valandą ryto prasidėjęs balsavimas truks iki 20 valandos.

Į laisvą Seimo nario vietą pretenduoja penki įvairioms partijoms atstovaujantys kandidatai. Tai – Darbo partijai atstovaujanti Kėdainių rajono merė Virginija Baltraitienė, Liberalų ir centro sąjungai (LiCS) atstovaujantis Steponas Navajauskas, liberalų demokratų iškeltas Vytautas Valaitis, Tėvynės sąjungos iškeltas kandidatas į laisvą Seimo nario vietą teisininkas Stasys Šedbaras, neparlamentinės Lietuvos socialdemokratų sąjungos (LSDS) pasiūlytas pedagogas Tomas Bakučionis.

Seimo narys Kėdainiuose bus išrinktas, jeigu rinkimuose dalyvaus ne mažiau kaip 40 proc. rinkėjų ir už vieną iš kandidatų balsuos daugiau nei pusė rinkimuose dalyvavusių rinkėjų. Kitu atveju teks rengti antrą rinkimų ratą, kuriame dalyvaus du daugiausiai balsų surinkę kandidatai.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas Eltai sakė, kad preliminarūs balsavimo rezultatai turėtų būti žinomi sekmadienį apie 22-23 val.

Kėdainių rinkėjai neteko savo atstovo Seime, kai, kilus skandalui, birželį parlamentaro mandato atsisakė šiame mieste į Seimą išrinktas Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas.

Kėdainių rinkimų apygardoje yra 39 tūkstančiai rinkėjų.

2005-11-20 08:17

Jadvyga Bieliavska

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.