JT negailės jėgų, kad būtų sureguliuoti Gruziją draskantys konfliktai

Jungtinės Tautos (JT) „iš visų jėgų stengsis padėti sureguliuoti Gruzijoje tebesitęsiančius konfliktus”. Apie tai šeštadienį pareiškė su vizitu į Tbilisį atvykęs JT generalinis sekretorius Kofis Ananas (Kofi Annan).

Per trumpą spaudos konferenciją Gruzijos sostinėje K. Ananas pareiškė, kad „JT taip pat negailės jėgų kartu su kitomis šalimis partnerėmis pamėginti rasti būdų, kurie padėtų išspręsti konfliktą tarp Abchazijos ir Pietų Osetijos”.

Pasak JT generalinio sekretoriaus, sprendžiant minėtus konfliktus labai svarbi yra „visų konfliktuojančių šalių pagarba žmogaus teisėms ir pasirengimas ginti kiekvieną pilietį”.

„Kiekviena pusė taip pat privalo pripažinti įstatymo viršenybę ir ginti įstatymus, be viso šito mes nieko nelaimėsime”, – kalbėjo K. Ananas.

JT generalinis sekretorius pabrėžė sėkmingą karinių JT stebėtojų misijos darbą Abchazijos konflikto zonoje.

„Ten dirbanti misija jau keletą metų stengiasi pasiekti taiką ir bendradarbiauti tiek su Abchazijos valdžia, tiek ir vietos gyventojais. Kartu su Gruzijos vadovybe stengiamasi, kad padėtis ten gerėtų”.

K. Ananas taip pat trumpai papasakojo apie jo susitikimą šeštadienį su Gruzijos prezidentu Michailu Saakašviliu, su kuriuo jis kalbėjo ir apie ekonominę bei socialinę Gruzijos plėtrą pastaraisiais metais.

„Turiu prisipažinti, jog man didžiulį įspūdį padarė Gruzijos pasiekimai per keletą pastarųjų metų”, – patikino JT generalinis sekretorius.

Jūratė Belazarienė

2005-11-19 15:23

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.