Tirs senukų mirtis

Ligotą senuką iš sukčių pinklių išvadavo pareigūnai.

Liūdnai galėjusi pasibaigti istorija pareigūnus privertė prisiminti ir keletą pagyvenusių žmonių mįslingų mirčių. Velionių namuose nuolat būdavo pasigendama būsto nuosavybės dokumentų.

Įsodino į taksi

Lapkričio pradžioje iš namų dingo 69 metų Pilies gatvės 5-ojo namo gyventojas Stasys Steponas Gedvilas. Jis yra našlys, sunkiai vaikšto ir mėgsta išgerti. Pas jį neretai lankydavosi girtaujantys žmonės. Pats jis retai išeidavo į lauką, nes gyvena penktajame aukšte ir niekieno nepadedamas beveik nepaeina.

Tėvo pasigedo aplankyti atėjusi dukra. Jau keletą dienų jo nebuvo namuose. Kaimynė moteriai papasakojo mačiusi, kaip jos tėvą iš namų išvedė ir į taksi įsodino du nepažįstami vyrai. Nuo to karto S.S.Gedvilas namuose nebepasirodė.

Dukra kreipėsi į policiją, prašydama paskelbti tėvo paiešką.

Atėmė įgaliojimą

Po kelių dienų S.S.Gedvilo dukra sulaukė nepažįstamo vyro, kuris pareiškė norįs pirkti iš jos tėvo butą. Po S.S.Gedvilo žmonos mirties nebuvo sutvarkyti paveldėjimo dokumentai. Dalis tėvų vieno kambario buto priklausė ir dukrai. Vyras atsinešė dokumentą, kuriuo S.S.Gedvilas įgalioja tvarkyti jo reikalus. Nepažįstamasis prašė moters sutikti, kad butas būtų parduotas jam.

Toks vizitas moterį labai nustebino. Ji ne tik atėmė tėvo pasirašytą įgaliojimą, bet ir išvarė neprašytą svečią.

Įgaliojime parašyta Vaido Vanago pavardė leido pareigūnams įtarti, kas yra pagrobėjas.

Patikėjo geranoriškumu

Trečiadienį paaiškėjo, kad senukas buvo laikomas išnuomotame bute Palangoje. Juo „rūpinosi ir prižiūrėjo” du iš Akmenės kilę vyrai: jau minėtas verslininkas 34 metų V.Vanagas ir septynis kartus teistas 27 metų bedarbis Nerijus Vitkus. Tą patį vakarą abu jie nukeliavo į areštinę.

Laimė, senukas buvo sveikas ir gyvas. Maža to, jis pyko ant dukros, kam ši kreipėsi į policiją ir sugadino sandėrį su „gerais” vyrais. Pensininkas šventai tikėjo, kad V.Vanagas ir N.Vitkus būtų įvykdę pažadą suremontuoti jo butą ir geranoriškai be jokio atlygio rūpintis juo pačiu.

S.S.Gedvilo nesugebėjimas adekvačiai vertinti įvykių verčia abejoti jo veiksnumu.

Galima tik spėlioti, kaip būtų pasibaigusi ši istorija, jeigu pareigūnai nebūtų laiku radę S.S.Gedvilo. Senukas buvo parašęs testamentą, kuriuo visą savo turtą paliko V.Vanagui.

Aiškinsis dėl mirčių

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl žmogaus pagrobimo įkaitu.

Be to, pareigūnai tikisi išsiaiškinti keletą mįslingų pagyvenusių žmonių mirčių. Velionių namuose pasigesta būsto nuosavybės dokumentų. Abejojama ir notaro, patvirtinusio įgaliojimą bei testamentą, sąžiningumu.

Vakar Klaipėdos apylinkės teismas leido vienam mėnesiui suimti N.Vitkų. Suimti V.Vanagą teismas sankcijos nedavė. Nutartyje minimi tradiciniai tokiais atvejais argumentai: įtariamasis turi kur gyventi, dirba, išlaiko mažamečius vaikus. V.Vanagui bus taikomos kitos kardomosios priemonės. Ketinama paimti jo dokumentus bei raštišką pasižadėjimą neišvykti iš gyvenamosios vietos.

N.Vitkus ir V.Vanagas kilę iš vieno krašto. N.Vitkaus teigimu, V.Vanagas pirko Akmenėje jo tėvų butą ir jame įrengė parduotuvę. Nuo to laiko jie ir yra pažįstami.

V.Vanagas yra savo žmonos vardu registruotos individualios įmonės direktorius. Akmenėje šeima turi dvi parduotuves.

Daiva Janauskaitė

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.