Europos Sąjungos pinigų parodoje – ir lietuviškų eurų pavyzdžiai

Lietuvos banko Kauno skyriuje ketvirtadienį atidaryta paroda „Eurų monetų kilmė”, kurią surengė Lietuvos bankas kartu su Europos Komisija.

Parodoje pirmą kartą viešai rodomi eurų monetų su Vyčio simboliu technologiniai pavyzdžiai. Eurų monetas su savo nacionaline puse Lietuva išleis į apyvartą įsivedusi bendrąją Europos valiutą.

Parodoje „Eurų monetų kilmė” pristatoma, kaip buvo pasirinktas eurų monetų bendrosios bei nacionalinės pusių dizainas ir išrinktas euro simbolis. Joje eksponuojamos euro zonai priklausančių valstybių išleistos eurų monetos, pateikiama informacija, kaip eurų monetų gamybai ruošiasi Lietuva ir kitos būsimos euro zonos šalys.

Parodoje rodomus eurų monetų su Vyčio simboliu technologinius pavyzdžius nukaldino Vilniuje veikianti valstybės įmonė „Lietuvos monetų kalykla”, kuri rengiasi gaminti eurų monetas su nacionaline puse.

„Ši paroda – vienas iš Lietuvos banko ir Europos Komisijos žingsnių siekiant supažindinti visuomenę su eurų monetomis, suteikti kiek galima daugiau žinių apie bendrąją Europos valiutą ir sudaryti sąlygas tinkamai pasiruošti euro įvedimui Lietuvoje 2007 metų pradžioje”, – parodos atidarymo metu pažymėjo Lietuvos banko valdybos pirmininkas Reinoldijus Šarkinas.

Šį mėnesį buvo pasirašytas Lietuvos Respublikos ir Europos Komisijos Partnerystės susitarimas dėl visuomenės informavimo ir komunikacijos kampanijos apie euro įvedimą organizavimo. Susitarime numatyta, kad Europos Komisija finansuos kai kurias Lietuvos visuomenės informavimo apie eurą priemones. Paroda „Eurų monetų kilmė” organizuota įgyvendinant Partnerystės susitarimą.

Parodos atidaryme dalyvavo Europos Komisijos Ekonomikos ir finansų generalinio direktorato generalinio direktoriaus pavaduotojas Ervė Karė (Herve Carre), Lietuvos finansų ministerijos valstybės sekretorius Giedrius Rimša.
2005-11-17 17:42

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.