Prezidentas ragina atsakingas tarnybas ir Premjerą atsakyti visuomenei

Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus, mano, kad pasitikėjimo valstybės institucijomis krizę mūsų valstybės demokratinė sistema yra pajėgi išspręsti.

Ketvirtadienį, komentuodamas susiklosčiusią politinę situaciją, jis paragino Valstybės turto fondą, Valstybės kontrolę, Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT) ir kitas teisines ir kontroliuojančios tarnybas nedelsiant panaudoti visas įstatymų suteiktas galias ir įvertinti kilusių problemų teisinius aspektus.

Valstybės vadovas paragino Premjerą Algirdą Brazauską viešai ir atvirai atsakyti į visuomenei rūpimus klausimus.

Pareiškime Prezidentas priminė ir savo ne kartą viešai deklaruotas nuostatas. Viena jų – nepriklausomos teisinės ir kontroliuojančios valstybės institucijos negali nusišalinti nuo klausimų, priklausančių jų kompetencijai.

Greta tokių vertinimų demokratinėse valstybėse turi būti laikomasi ir paisoma politinės moralės reikalavimų, kurie verčia politikus būti dvigubai atsakingus.

„Prieš metus prisiėmiau atsakomybę, paskirdamas Algirdą Brazauską Lietuvos Ministru Pirmininku. Šiandien, matydamas aklavietę, į kurią patekome, pareiškiu, kad politinio stabilumo vardan negali būti paminami pamatiniai demokratinės valstybės ir pilietinės visuomenės principai”, – pabrėžė V. Adamkus.

Konfliktą būtina spręsti, išsiaiškinus bei įvertinus ir moralinius, ir teisinius aspektus. Tik šitaip bus atsakyta į visuomenei iškilusius klausimus, konstatavo Prezidentas.
2005-11-17 16:25

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , .

2 atsiliepimai į "Prezidentas ragina atsakingas tarnybas ir Premjerą atsakyti visuomenei"

  1. Kisininkavimas

    V.Adamkus tegu ragina STT ir Valstybės kontrolę užsiimti kisininkavimu itariamu destitoju likvidavimu. PVZ VIDAU KAVALIAUSKU- Vilniaus pedagoginis universitetas- Lituanistikos fakultetas- Lietuvių kalbotyros katedra. Nes tokie destitojai kaip sis, tersia visu universitetu varda.

  2. lidis

    💡 Eikit visi kaku i Meksika pvz 👿

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.