J. P. Kazicko fondas mokinių ugdymui skirs milijoną litų

Novatoriškiems projektams, kurių tikslas skatinti informacijos ir interneto technologijų taikymą ugdant mokinius, mecenato Juozo Petro Kazicko šeimos fondas skirs milijoną litų.

Sutartį su daktaro J. P. Kazicko šeimos fondo prezidente Jūrate Kristina Kazickas-Altman ketvirtadienį pasirašys švietimo ir mokslo ministras Remigijus Motuzas.

Už fondo pinigus 2005-2007 metais bus įgyvendinama Lietuvos bendrojo lavinimo mokyklų projekto „Informacinių technologijų taikymo 7-8 klasių ugdymo procese proveržis” programa. Jos tikslas – plėsti informacinių technologijų panaudojimo galimybes įvairių mokomųjų dalykų mokymuisi ir pasirengti visuotiniam informacijos technologijų taikymui septintose-aštuntose klasėse.

Tikimasi, kad programa paskatins mokytojus aktyviau naudoti naujas technologijas ne tik per informatikos, bet ir per kitų dalykų pamokas.

Vykdant programą numatyta rengti konsultantus, taip pat – rekomendacijas, kaip taikyti informacines technologijas įvairių dalykų mokymui ir mokymuisi.

Daktaro J. P. Kazicko šeimos fondas planuoja skirti pinigų techninei įrangai įsigyti. Ji bus perduota 65 viešame konkurse išrinktoms mokykloms.

Per 15 tūkstančių litų kainuojančios įrangos komplektą sudarys du nešiojamieji, du stacionarūs kompiuteriai ir 3 multimedijos projektoriai.

Ketvirtadienį J. P. Kazicko fondas taip pat pratęs sutartį su Kauno technologijos universitetu (KTU).

KTU garbės daktaras J. P. Kazickas įsteigė 6 stipendijas studentams ir 2 stipendijas šios aukštosios mokyklos dėstytojams. Bendra jų suma viršija 40,8 tūkstančio litų.

Sutartyje taip pat numatyta, kad fondas skirs 20 tūkstančių litų specialų fondą J. P.Kazicko jaunųjų programuotojų kasmetinių regioninių konkursų ir respublikinių forumų nugalėtojams. Šį konkursą rengia KTU Informatikos fakulteto dėstytojai.

Daktaro J. P Kazicko fondas yra Respublikos Prezidento Valdo Adamkaus iniciatyva sukurtos programos „Mokykla informacinei Lietuvai” dalyvis. Programai įgyvendinti mecenatas yra skyręs per 3,6 milijono litų.

2005-11-17 02:27

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.