Pigių skrydžių organizatoriai žada taisyti pašlijusią reputaciją

Skandalingai pagarsėjusi kompanija „Palangos avia”, nepaisant praėjusią vasarą nesėkme pasibaigusių bandymų organizuoti pigius užsakomuosius skrydžius, vėl skelbia skraidinsianti žmones.

Bendrovės vadovas tikina, kad pirmasis orlaivis „Boeing 737-300” iš Palangos oro uosto į Dubliną pakils jau rytoj.

O po Naujųjų metų „Palangos avia” ruošiasi pradėti ir iki šiol tik neišpildytu reklaminiu pažadu likusius užsakomuosius skrydžius į Maskvą bei Kaliningradą.

Anot kompanijos generalinio direktoriaus Viktoro Dmitrijevo, nuo lapkričio 18 dienos užsakomaisiais reisais Palanga-Dublinas ir Dublinas-Palanga skraidys aviakompanijos „Aurela” orlaiviai, talpinantys 148 keleivius.

Vadovo teigimu, nemalonios istorijos, kurių epicentre bendrovė atsidūrė praėjusią vasarą, pasikartoti esą nebeturėtų.

„Bendradarbiavimas su Rusijos aviakompanija – jau praeitis. Spalio mėnesį sutartį pasirašėme su Lietuvos bendrove „Aurela”, todėl problemų nebus”, – tikino V. Dmitrijevas.

Žinia, prieš keletą mėnesių, kai „Palangos avia” reklamavo administruojanti Rusijos privačios aviakampanijos „KD AVIA” bilietų pardavimą, žadėtieji skrydžiai į Tel Avivą per Palangą neįvyko. Tada Lietuvos nacionalinė civilinės aviacijos administracija (CAA) perspėjo, kad praėjusią vasarą „Palangos avia” reklama dėl organizuojamų skrydžių neatitinka tikrovės.

CAA atstovai tvirtino, kad pagal Europos Sąjungos teisės aktus ir Lietuvos bei Rusijos susitarimus, rusų aviakompanija negali mūsų šalyje paimti keleivių ir skraidinti jų į trečiąją šalį. Todėl pastarosios skrydžius iš tarptautinio Palangos oro uosto reklamavusi ir bilietais prekiavusi bendrovė „Palangos avia” veikė neturėdama leidimo skraidinti žmones ir net negalėjo tikėtis jį gauti.

CAA direktoriaus pavaduotojas Alvydas Šumskas, paklaustas, ar šiuo metu kompanijai „Palangos avia” jie dar turi pretenzijų, atsakė neigiamai: „Aurela” yra mūsų šalies vežėjas, o kas, kaip ir kur jam parūpina keleivius – ne mūsų reikalas.”

Optimistiškai vakar buvo nusiteikęs ir tarptautinio Palangos oro uosto direktorius Leonas Kvietkauskas. Jis tikino prieš kelias dienas bendravęs su aviakompanijos „Aurela” generaliniu direktoriumi Valdu Barakausku ir šis patvirtino, jog su „Palangos avia” sutartis pasirašyta.

„Po tokio patikinimo pagrindo nerimauti, kad šį penktadienį planuojamas skrydis į Dubliną neįvyks, manau, nėra. O tai reiškia, kad ir mums, ir Vakarų Lietuvos gyventojams bus tik geriau”, – mūsų dienraščiui vakar sakė L. Kvietkauskas.

Natalija Mogučaja

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.