Rusijoje sulaikyta tūkstančiai kompaktinių plokštelių su slapta informacija

Rusijos federalinė saugumo tarnyba (FSB) trečiadienį pranešė apie per kelis reidus kriminalinių grupuočių buveinėse sulaikytas dešimtis tūkstančių kompaktinių plokštelių su slaptais duomenimis apie Rusijos mokesčių mokėtojus.

Per pastaruosius trejus metus Rusiją sukrėtė keleto skandalų, kilusių dėl įslaptintos informacijos apie stambiausius sandorius ir sumokėtus pajamų mokesčius nutekėjimo į viešumą.

Šie skandalai privertė suabejoti Rusijos valdininkų sugebėjimu apsaugoti valstybei patikėtus slaptus duomenis, o tuo pačiu ir šalies gyventojus.

Pasak FSB atstovo spaudai, per kelis reidus buvo sulaikyta dešimtys tūkstančių piratinių plokštelių, suimti keli įtariamieji.

„Mes įtariame, kad sulaikytuose diskuose esanti informacija buvo pavogta iš Mokesčių ministerijos duomenų bazės, galbūt ir kitų finansinių institucijų”, – kalbėjos atstovas spaudai. Tačiau jis negalėjo pasakyti, ar ankstesni informacijos nutekėjimo atvejai yra susiję su tos pačios grupuotės veikla.

2004 metais lapkričio mėnesį Maskvos gatvėse už 70 JAV dolerių bet kas galėjo įsigyti kompaktinę plokštelę su informacija apie 36 mln. Maskvos ir aplinkinių rajonų gyventojų sumokėtus pajamų mokesčius.

Šių metų balandį juodojoje rinkoje už 1 tūkst. JAV dolerių galima buvo įsigyti kompaktinę plokštelę su tariamai Centrinio banko duomenimis apie didžiausius komercinius sandorius.

O spalio mėnesį Rusijos rinką užplūdo slapti duomenys apie valstybinius pensijų fondus. Šie paneigė informacijos nutekėjimo galimybę, o specialistai vėliau teigė, kad ši informacija galėjo būti paimta iš kitų organizacijų.
2005-11-16 19:12

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.