Darbo partijos lyderis primena Prezidentui moralinio autoriteto pareigas

Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas įtaria Prezidentą Valdą Adamkų politiniu abejingumu Lietuvai ir ragina šalies vadovą kuo greičiau išreikšti aiškią poziciją dėl valstybėje tvyrančio chaoso, jo manymu, destabilizuojančio Vyriausybės bei viso Seimo darbą.

„Prezidentas jau seniai turėjo išsakyti savo poziciją dėl esamos padėties valstybėje. Negaliu suprasti, kodėl tai nėra padaryta. Juk akivaizdu, kad ši situacija yra peržengusi bet kokias ribas, Seimo ir Vyriausybės darbas yra dirbtinai trukdomas”, – komentuodamas pastarųjų dienų valstybės politinius įvykius sako V. Uspaskichas.

Darbo partijos lyderis pažymi, kad tokia Prezidento laikysena gali būti neatsitiktinė ir sudaranti itin palankias sąlygas stiprėti tam tikroms politinėms jėgoms.

„Valstybės vadovo abejingumas šalies politiniams įvykiams mažina politinį valstybės brandumą ir sudaro palankias sąlygas tam tikrų politinių jėgų veiklai. Deja, šios politinės jėgos tikrai nėra naudingos Lietuvai”, – teigia Darbo partijos lyderis.

Jis primena, kad V. Adamkus turi būti moralinis autoritetas Lietuvos žmonėms, privalantis adekvačiai reaguoti į Lietuvoje vyksiančius politinius procesus.

Įtampa Seime kilo valdančiajai daugumai atmetus siūlymą sudaryti laikinąją komisiją Premjero šeimos verslo reikalams tirti.

Kaip primena ELTA, Prezidentas V. Adamkus susiklosčiusią padėtį antradienį aptarė su Ministru Pirmininku Algirdu Brazausku ir Seimo Pirmininku Artūru Paulausku, o trečiadienį – su vienu iš komisiją siūliusių sudaryti iniciatorių opozicijos lyderiu Andriumi Kubiliumi.

Po susitikimo su valstybės vadovu A. Brazauskas sakė manąs, kad V. Adamkus gali padėti nutildyti dirbtinai suformuotą, su Seimo komisijos jo šeimos verslui ištirti sudarymu susijusį, chaosą ir įtampą.

„Prezidentas kaip valstybės vadovas gali žengti žingsnius, kurie iš tikrųjų padės nutildyti vieną kartą šitą betvarkę ir chaosą, kuris yra dirbtinai suformuotas Lietuvoje”, – sakė jis.

Seimo Pirmininkas A. Paulauskas mano, kad Premjeras A. Brazauskas pats galėtų pasirinkti, kokia forma pateikti atsakymus į opozicijos iškeltus klausimus, susijusius su jo šeimos verslu.

„Atsakymus reikėtų duoti gal nebūtinai komisijų forma, nes dabar tas žodis yra visiems alergiją keliantis, gal kitokios formos reikia ieškoti, bet atsakymo reikia”, – pažymėjo A. Paulauskas.

Tuo tarpu Tėvynės sąjungos pirmininkas opozicijos lyderis A. Kubilius siūlo šalies vadovui V. Adamkui siekti, kad pats Vyriausybės vadovas pasiprašytų sudaryti tokią komisiją.
2005-11-16 16:48

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.