A. Kubilius siūlo A. Brazauskui pasiprašyti sudaryti Seimo komisiją

Seimui nutarus nesudaryti laikinosios tyrimo komisijos dėl Premjero Algirdo Brazausko šeimos verslo, opozicijos lyderis Andrius Kubilius siūlo šalies vadovui Valdui Adamkui siekti, kad pats Vyriausybės vadovas pasiprašytų sudaryti tokią komisiją.

Tokią mintį jis išsakė trečiadienį apsilankęs pas Prezidentą V. Adamkų.

„Vienintelis mano siūlymas Lietuvos Prezidentui šioje situacijoje – pabandyti įtikinti Premjerą, kad jis pripažintų savo ir valdančiosios koalicijos vieną iš didžiausių klaidų blokuojant Seimo komisijos sudarymą, ir pasiekti, kad pats Premjeras pasiprašytų, kad tokia komisija būtų sudaryta”, – teigė A. Kubilius.

Trečiadienį Prezidentas V. Adamkus su Tėvynės sąjungos pirmininku ir Seimo opozicijos lyderiu A. Kubiliumi aptarė politinę situaciją, susiklosčiusią po to, kai Seimo valdančioji dauguma atmetė siūlymą sudaryti laikinąją komisiją Premjero šeimos verslo reikalams tirti.

Prezidentą domino, kaip opozicijos lyderis vertina padėtį vidaus politikoje ir kokius mato būdus išsklaidyti kilusią įtampą.

Antradienį Lietuvos Prezidentas V. Adamkus apie tai kalbėjo su Ministru Pirmininku Algirdu Brazausku ir Seimo Pirmininku Artūru Paulausku.

A. Brazauskas sakė manąs, kad Lietuvos Prezidentas V. Adamkus gali padėti nutildyti dirbtinai suformuotą, su Seimo komisijos jo šeimos verslui ištirti sudarymu susijusį, chaosą ir įtampą.

„Prezidentas kaip valstybės vadovas gali žengti žingsnius, kurie iš tikrųjų padės nutildyti vieną kartą šitą betvarkę ir chaosą, kuris yra dirbtinai suformuotas Lietuvoje”, – sakė A. Brazauskas po antradienį Prezidentūroje vykusio susitikimo su Prezidentu V. Adamkumi.

Jis nesiėmė komentuoti, kaip tą gali padaryti šalies vadovas, nes „tai Prezidento kompetencija”.

Paklaustas apie tai, kaip ketina pateikti opozicijai atsakymus į ją dominančius klausimus, A. Brazauskas sakė, kad „esame teisinė valstybė ir teisinėmis priemonėmis turi būti sprendžiami tokie dalykai, kai metami niekuo nepagrįsti kaltinimai”. Pasak Premjero, Specialiųjų tyrimų tarnyba, Generalinė prokuratūra yra sukurtos tam, kad tokius įtarinėjimus išsiaiškintų iki galo.

Seimo Pirmininkas A. Paulauskas mano, kad Premjeras A. Brazauskas pats galėtų pasirinkti, kokia forma pateikti atsakymus į opozicijos iškeltus klausimus, susijusius su jo šeimos verslu.

„Atsakymus reikėtų duoti gal nebūtinai komisijų forma, nes dabar tas žodis yra visiems alergiją keliantis, gal kitokios formos reikia ieškoti, bet atsakymo reikia” , – antradienį po Prezidentūroje vykusio susitikimo su Prezidentu V. Adamkumi sakė A. Paulauskas.

A. Paulauskas pažymėjo, kad Seimas yra atvira institucija ir gali būti pasirinkta įvairių formų. „Opozicija gali tiesiog pasinaudoti dabar galiojančiomis Seimo Statute normomis – tai paklausimas, atsakymai, Vyriausybės valanda. Čia tikrai spektras yra pakankamai platus, bet gali pats Premjeras pasirinkti kitokią formą”, – sakė A. Paulauskas.

2005-11-16 12:39

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.