Įmonės tikrina savo darbuotojus, samdydamos slaptus pirkėjus

Daugiau nei 300 Lietuvos miestų ir miestelių gyventojų papildomai dirba slaptais pirkėjais. Aštuonios šalies įmonės jau buvo pasamdžiusios specializuotą slapto pirkėjo paslaugų bendrovę „Spect”, norėdamos patikrinti savo darbuotojus ir pagerinti klientų aptarnavimo kokybę.

Slaptas pirkėjas – tai specialiai apmokytas žmogus, kuris anonimiškai tiria klientų aptarnavimą, imituodamas realaus kliento apsilankymą prekybos ar paslaugų teikimo vietoje. Už vieną tokį vizitą jis gali užsidirbti nuo 30 iki 100 litų.

Kaip ir realių klientų, taip ir slaptų pirkėjų auditorija pagal amžių, išsilavinimą ar profesiją yra pati įvairiausia – nuo nepilnamečio iki pensininko, nuo moksleivio iki doktoranto, nuo namų šeimininkės iki teisininko. Daugiau nei 65 procentai slaptų pirkėjų – moterys.

Šiais metais slaptų pirkėjų atrankoje dalyvavo per 750 žmonių iš įvairių Lietuvos vietų, daugiau nei pusė jų ieškojo papildomo darbo šalia savo pagrindinės veiklos.

Slaptais pirkėjais pasirenkami pastabūs, turintys gerą atmintį, taktiški, lankstūs žmonės, jie taip pat turi sugebėti sklandžiai ir taisyklingai reikšti mintis raštu, mokėti naudotis kompiuteriu ir internetu, suvokti, kas yra kokybiškas klientų aptarnavimas.

Slapto pirkėjo tyrimai – naujovė Lietuvos įmonėms. Daugiau kaip šimtas bendrovių sutiko dalyvauti ketvirtadienį Vilniuje vyksiančioje konferencijoje „Ar „slaptieji pirkimai” padeda uždirbti daugiau?”. Tai nemokamas renginys, kurio metu bus kalbama apie aptarnavimo kokybę ir jos valdymo bei gerinimo priemonę – slapto pirkėjo tyrimus. Bendrovės „Spect” teigimu, apie slapto pirkėjo tyrimus konferencija Lietuvoje organizuojama pirmą kartą.

„Spect” – pirmoji ir vienintelė specializuota slapto pirkėjo paslaugų bendrovė Lietuvoje, įsikūrusi 2004 metais Vilniuje. Tai Lietuvos ir užsienio kapitalo įmonė, kurioje dirba penki klientų aptarnavimo specialistai bei daugiau kaip 300 slaptų pirkėjų.

„Spect” tyrimus vykdo remdamasi tarptautiniu Profesionalumo standartų ir etikos kodeksu, Slapto pirkėjo tyrimų rekomendacijomis Europai, kitais tarptautiniais dokumentais bei Lietuvos Respublikos Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymu.

2005-11-16 13:24

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

2 atsiliepimai į "Įmonės tikrina savo darbuotojus, samdydamos slaptus pirkėjus"

  1. Antanas

    Jus kaip sau norite, bet man tai labiau panasu i iskrypima…

  2. Romas

    Idealu, gal dabar priartesime bent per cm. prie to kapitalizmi i kuri daugelis norejome patekti. O kol kas tai yra viskas priesingai, tad nesutinku su Antanu.
    Savivale nezmoniska, aptarnavimo kulturos jokios. Kavinese mase patiekalu, o realiai ka beissirinktum, pasako – nera. Parduotuvese, nors kainos privalo buti virs arba po preke – ismetytos kas kur, tad jei zmogus nezino kaip naudotis bruksniniu kodu, lieka visada apgautas.
    Ka cia ir kalbeti, tokia priemone butina!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.